Vrijdagavond 19 februari vond naar jaarlijkse gewoonte de benefietvoorstelling nav. het Fonds Marc Andries plaats in het EWT-Theater. Marc Andries (overleden op 14/2/96) was tot aan zijn dood acteur, regisseur, directeur en vooral drijvende kracht achter het EWT-Theater. Na zijn overlijden werd beslist om ieder jaar een benefietvoorstelling te organiseren op de laatste vrijdag van de derde productie, waarbij telkens een goed doel uit het Antwerpse wordt gekozen. In bijlage vindt U meer informatie over de vorige 19 organisaties.

Dit jaar viel de keuze op VAGA (Vereniging voor kinderen met een Aangeboren GelaatsAfwijking). Gedurende de ganse speelperiode van onze derde productie (dit jaar: Van Kwaad Naar Erger) worden er tijdens de pauze gadgets verkocht waarvan de opbrengst ook naar dit goede doel gaat.

Voor de twintigste editie werd het recordbedrag van €8776 ingezameld. VAGA-Voorzitter Jetje Vermeylen-Nuyts was overweldigd door dit enorme bedrag en beloofde dat het geld goed zal worden besteed: VAGA steunt ouders bij medische kosten en organiseert uitstapjes waar deze kinderen, die vaak worden aangestaard worden en in de schaduw van de maatschappij dreigen te geraken, onbelemmerd kunnen genieten. Het eerste gebeuren zal de nieuwe K3 show zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over