Vanwege de enorme vraag van fans heeft Olivia Rodrigo 18 nieuwe data aangekondigd voor haar GUTS wereldtournee van 2024. Geproduceerd door Live Nation, zal de kolossale wereldtournee nu derde en vierde shows toevoegen in New York, Londen en Los Angeles, evenals tweede shows in Chicago, Montreal, Dublin, Amsterdam, Parijs, San Francisco en meer, waardoor de tournee op 75 data komt. De tour begint op vrijdag 23 februari in Palm Springs, Californië, in de Acrisure Arena, met stops in Noord-Amerika en Europa, waaronder Miami, Toronto, New York, Londen, Manchester, Glasgow en meer, voordat deze wordt afgesloten met vier grote shows in Los Angeles in augustus 2024 in de Kia Forum. The Breeders, PinkPantheress, Chappell Roan en Remi Wolf zullen op geselecteerde data meedoen aan de tournee.

Na het ongelooflijke succes van haar debuuttournee The SOUR Tour in 2022, wordt de GUTS wereldtournee Olivia's eerste arena-tournee, waarbij ze naar iconische locaties over de hele wereld gaat, waaronder Madison Square Garden, Kia Forum, Sportpaleis, The O2 en meer. Tijdens deze tour zal ze meerdere avonden optreden in verschillende steden, waaronder twee avonden in New York, Los Angeles en Londen.

GUTS, een van de meest langverwachte albums van het jaar, is de opvolger van Rodrigo's 4x Platina debuutalbum SOUR uit 2021 en bevat haar nummer 1-hit "vampire" en de nieuwe focus track "get him back!" Net als "vampire" werd het tweede nummer van GUTS, "bad idea, right?", uitgeroepen tot Best New Track door Pitchfork, die de laatste prees als "een van de beste popoptredens van het jaar." Uitgebracht vorige maand naast zijn video geïnspireerd op B-films, trok "bad idea, right?" ook lovende kritieken van onder andere Rolling Stone (die het een "suikerachtige headbanger" noemde) en de New York Times (die het nummer prees als een "helder, kleurrijk headrush van een popsong..." in de wekelijkse rubriek "The Playlist").

Kritische lof voor album GUTS:

  • "Rodrigo is een songwriter van verbazingwekkende puurheid - zelfs in haar meest gestileerde teksten wijkt ze nooit ver af van de ongevormde buikkick van een gevoel." - The New York Times
  • "... Guts is weer een instant klassieker, met haar meest ambitieuze, intieme en rommelige nummers tot nu toe. Olivia's pop-punkknallers zitten vol met geweldige regels." - Rolling Stone
  • "Guts is een album om niet over te slaan" - USA Today
  • "Overal op Guts is ze zo gevat, zo boos, zo angstig tegelijk, op de manier waarop alleen een rockster dat kan zijn. En dit is het album van een echt briljante rockster." - Rolling Stone
  • "Met Guts heeft Rodrigo het meest complete popalbum van het jaar uitgebracht." - Billboard

Over Olivia Rodrigo:
Na het verbreken van records met haar debuutalbum SOUR, dat 4x Platina werd en het snelste album in de geschiedenis is waarvan alle nummers zijn gecertificeerd als RIAA Platina of hoger, maakt Olivia Rodrigo een terugkeer met haar nieuwe album GUTS. Geproduceerd door en mede-geschreven met Daniel Nigro (haar belangrijkste creatieve partner op SOUR), intensiveert elk nummer de emotionele eerlijkheid die altijd haar verhalen heeft doordrenkt. Rodrigo breidt haar expressieve palet uit en ontdekt volledig nieuwe dimensies van haar artistieke vermogen, zoals te zien is in de leidende single "vampire."

Geprezen door Pitchfork als de "Best New Track" bij de release, debuteerde "vampire" op nummer 1 in de Billboard Hot 100, vestigde het Spotify-record voor het grootste debuut van een solo-nummer in 2023 en schoot uiteindelijk naar nummer 1 op Top 40 Radio. Onlangs bereikte "vampire" de nummer 1-positie in de UK Official Singles Chart - een gebeurtenis die Rodrigo de vrouwelijke artiest maakte met de meeste nummer 1-hits in het VK dit decennium. "vampire" verzamelde meer dan 100 miljoen gecombineerde streams in de eerste week en stond op nummer 1 in Australië, Nieuw-Zeeland en Ierland. De 20-jarige is de jongste artiest in de geschiedenis van de Hot 100 die drie hits op nummer 1 debuteert.

SOUR werd uitgeroepen tot het #1 Album van 2021 door Rolling Stone en werd geprezen als een van de Beste Albums van 2021 door The New York Times, onder andere. Het album is nu 4x Platina in de VS en heeft wereldwijd meer dan 17,9 miljoen aangepaste albumeenheden verkocht met meer dan 42 miljard streams. Elk van de 11 nummers van het album belandde in de top 30 van de Billboard Hot 100, waardoor Rodrigo de eerste vrouwelijke artiest is die tegelijkertijd 11 of meer nummers in de top 30 chartte.

Ze ontving zeven GRAMMY® Award-nominaties, waaronder nominaties in elk van de Big Four-categorieën, en won prijzen voor Best New Artist, Best Pop Vocal Album en Best Pop Solo Performance tijdens de 64e GRAMMY® Awards. Rodrigo werd benoemd tot New Artist of the Year bij de American Music Awards, Woman of the Year bij de Billboard 2022 Women in Music Awards en Songwriter of the Year bij zowel de ASCAP Pop Music Awards als Variety Hitmakers.

Over de kaartverkoop:

Fans van Olivia Rodrigo wordt gevraagd om zich vooraf te registreren via voor de kaartverkoop van de GUTS wereldtournee om bots te blokkeren, doorverkoop te verminderen en meer kaartjes rechtstreeks in handen te krijgen van fans die de show willen bijwonen. Fans kunnen zich vanaf nu registreren via OliviaRodrigo.com tot zondag 17 september 23.00 uur voor de verkoop. Nadat de registratie is gesloten, worden fans willekeurig geselecteerd om een code te ontvangen waarmee ze toegang krijgen tot de verkoop die begint op donderdag 21 september.

QMUSIC PRESENTS: OLIVIA RODRIGO - 2024 GUTS WORLD TOUR
Vrijdag 24 & 25 mei 2024 | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over