Zondag 1 mei ging de vrolijke animatiefilm "2 Kleine Kleutertjes: een dag om nooit te vergeten' in première in een volle zaal in Kinepolis Antwerpen. De voltallige Vlaamse stemmencast was aanwezig om de film voor het eerst voor te stellen aan een zeer enthousiast piepjong publiek. Zowel Christoff, Margriet Hermans, Olivia en Metejoor waren samen met de jongere stemmencast, nl. Hanne Smet (Pippa), Lola Van Huynegem (Anna) en Juul Kolacny (Joey) aanwezig op de rode loper en keken uit om de film op groot scherm te zien. Olivia vertolkt de rol van de mama, Christoff speelt Oom Bob, Margriet is de stem van de Oma en Metejoor vertolkt voortreffelijk de rol van Hap de Geit. Na de projectie volgde een warm applaus en kregen alle kinderen een heus filmdiploma omdat velen onder hen voor de eerste kaar naar de bioscoop gingen.

De film is een idee van Jan Smit en gebaseerd op de populaire gelijknamige tekenfilmpjes met liedjes. Alle liedjes in de film zijn geschreven en geproduceerd door Jan Smit & Edwin De Groot. In België wordt de muziek verdeeld door House of Entertainment.

4 mei is het zover en kan iedereen "2 Kleine kleutertjes: een dag om nooit te vergeten" in de Belgische bioscoop bewonderen.

Makers

De film wordt geproduceerd door Nuts & Bolts Film Company in coproductie met VoSound, Submarine en AVROTROS. De regie ligt in handen van Wip Vernooij, die eerder succesvolle animatiefilms en series als Moshi Monsters en Dr Panda heeft geregisseerd. Het scenario is geschreven door Marc Veerkamp (Sesamstraat, George & Paul).

2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten wordt op 4 mei 2022 door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscoop gebracht.

Het verhaal
Anna (5) en Joey (4) zijn binnenkort niet meer de enige kindjes in het gezin, er komt een baby’tje bij! Op de dag van de bevalling worden ze door hun oom meegenomen naar de kinderboerderij. Hier is een klein geitje waar Joey meteen dol op is en wanneer ze samen uit de kinderboerderij ontsnappen, gaan ze op avontuur. Onderweg komen ze allemaal hindernissen tegen en leren ze om hun krachten te bundelen en maken veel nieuwe vrienden. Samen komen ze er wel!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: