Dit najaar brengt Music Hall de fenomenale danssensatie Matthew Bourne’s Swan Lake naar België. Deze legendarische productie transformeert een van de meest gekende liefdesverhalen van het ballet in een stijlvol, geestig en hedendaags verhaal.

Origineel en gedurfd
Ongetwijfeld een van de meest opvallende kenmerken van deze uitvoering is dat de belangrijkste rollen door mannen worden gedanst. De indrukwekkende formaties en intense gelaatsuitdrukkingen van de zwanen zorgen ervoor dat je je ogen niet van hen kunt afhouden.

Absolute wereldklasse
Wereldwijd bekroond als een moderne klassieker, met 3 Tony awards en meer dan 30 internationale awards is deze Matthew Bourne’s Swan Lake een echte mijlpaal in de danswereld. De productie is internationaal bekend geworden door de eindscène in de filmklassieker “Billy Elliot”, waarbij de oudere Billy de rol van de zwaan vertolkt.

Verhaal
Matthew Bourne’s ‘Swan Lake’, op de muziek van Tchaikovsky, vertelt het verhaal van een prins die zich gevangen voelt in het koninklijke leven en verlangt naar liefde en vrijheid. Zijn afstandelijke moeder probeert hem de koninklijke verantwoordelijkheden bij te brengen, maar ontwijkt hem wanneer hij toenadering zoekt. Wanneer hij ’s nachts zelfmoord wilt plegen in het meer, wordt hij tegengehouden door een mannelijke zwaan. Bij hem vindt hij de liefde waar hij al zijn hele leven naar op zoek is. Op het koninklijk bal wordt hij afgewezen door iemand die op deze zwaan lijkt wat hem tot waanzin drijft. Realiteit en fantasie worden één.

Matthew Bourne’s adembenemende en sexy versie van ‘Swan Lake’ kende zijn première in 1995 en is het langst lopende ballet op West End in Londen en op Broadway. Nu dus ook te zien in Stadsschouwburg Antwerpen!

Internationale pers :
***** - DAILY TELEGRAPH
***** - THE GUARDIAN
“verandert voorgoed je visie op ballet” WHAT’S ON
“zo gedurfd en knap als altijd” DAILY TELEGRAPH
“een wereldwijd fenomeen” THE TIMES
“Een hedendaags ballet dat verdient een klassieker te worden genoemd” INDEPENDENT ON SUNDAY

Praktisch:
Stadsschouwburg Antwerpen
29 november tot 1 december 2013
Tickets en info www.musichall.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: