Op de affiche: Grammy winnaars, werelderfgoed én hiphop met een vleugje Caraïben

De zon laat nog op zich wachten, maar de start van de lente doet alvast dromen van een zwoele zomer én de Antilliaanse Feesten op 8, 9 en 10 augustus. Het populaire festival in Hoogstraten lokt elk jaar duizenden (internationale) festivalgangers en staat niet enkel bekend als één van de grootste Caribbean festivals ter wereld, maar ook om het hechte community gebeuren en de familiale sfeer tussen bezoekers. Het festival maakt nu de eerste namen van de line-up bekend. Op de verschillende podia vind je de grootste Caribbean, latin en afro en muzieksterren. Zo zakt reggaeton-ster Ryan Castro in augustus af naar Hoogstraten, net als hiphopband Broederliefde, Orquesta Aragón - die tachtigjarige Cubaanse band werd uitgeroepen tot werelderfgoed én schreef al meerdere Grammy’s op z’n naam. Ook op de affiche: de Haïtiaanse dj Michaël Brun. Die ken je van zijn hits met supersterren J. Balvin, Anne-Marie, Becky G en Kah-Lo. Zin gekregen in de zomer? Festivaltickets koop je via antilliaansefeesten.be

In augustus wordt in Hoogstraten drie dagen lang gedanst op muziekstijlen als salsa, zouk, bachata, reggaeton, reggae, soukous, compas, soca, ritmo kombina, cubaton en urban sounds tijdens het festival Antilliaanse Feesten. Het legendarische festival vierde vorig jaar z’n 40ste (!) verjaardag en dompelt bezoekers onder in de kleurrijke Caraïbische cultuur. Nu maakt de festivalorganisatie de eerste namen op de affiche bekend.

Ziehier de eerste namen op de line-up:

Michaël Brun
Als Haïtiaans-Amerikaanse dj en producer staat Michaël Brun bekend om zijn unieke mix van elektronische muziek en Caribische invloeden. Hij werkte eerder al samen met grote namen zoals J Balvin, Becky G, Mikaben, Kes the Band en Rema.

Werelderfgoed: Orquesta Aragón
Orquesta Aragón werd opgericht in 1939 (!) door Orestes Aragón in Cienfuegos, Cuba. Het karakteristieke geluid is de traditionele Cubaanse son. Met als basis slaggitaar en contrabas en uitgebreid met blaasinstrumenten, viool en fluit. Tachtig jaar later is het al aan de derde generatie muzikanten om met de moeder van de Cubaanse charanga's hun stempel te blijven drukken. Ook tof: UNESCO reikte de Pablo Picasso-medaille uit en verklaarde Orquesta Aragón in 2005 tot werelderfgoed. En in 2020 en 2021 werden hun albums "Icono" en "Chachachá: Homenaje a lo Tradicional" op de Latin Grammy Awards gekroond tot "Best Traditional Tropical Album".

Nederlandse hiphopband BROEDERLIEFDE

De Nederlandse hiphopband (mét Caraïbische sound) Broederliefde strijkt met een volledige liveband neer in Hoogstraten. De groep is één van de grootste hiphopbands uit Nederland en rijgt de awards en muziekprijzen aan elkaar. In 2018 stonden ze al een keertje op het podium van de Antilliaanse Feesten. Nu openen ze het festival op donderdag.

Reggaeton-ster Ryan Castro
Afkomstig uit de levendige straten van Medellín en later Curaçao, verrijkt Ryan Castro zijn muziek met de culturele invloeden van zijn geboorteland, waardoor een uniek geluid ontstaat dat trap, afro en reggaeton combineert. In het verleden werkte Castro al samen met onder andere superster J. Balvin. Het resultaat: een gigantische clubhit ‘Nivel De Perreo’.

ORI & the WEYES brengt romantische zouk

Ori begon zijn zangcarrière in het gospel koor van zijn moeder in Curaçao. Van gospel ging het naar urban, caribbean pop. Nu heeft hij een eigen band: the Weyes. En binnenkort komt zijn nieuwe album uit: vol romantische zouk gemixt met zijn urban stijl.

Wereldwijde sensatie uit Cuba: Havana D’Primera

Recht uit het hart van Cuba komt Havana D'Primera, met frontman Alexander Abreu als singer-songwriter, zanger en trompetspeler. Met een mix van timba, Afro-Cubaanse ritmes, salsa en aanstekelijke energie is Havana D'Primera een wereldwijde sensatie geworden. Met zestien bandleden op het podium is Havana D'Primera een absoluut genot om naar te kijken en een must-see!

Tsunami Band

Tsunami is één van de bekendste muziekbands op het eiland Aruba. Met zes lokale muzikanten en zes zangers zijn ze een reizend muzikaal circus. Ze brengen een geweldige mix die gaat van ritmo kombina, van merengue naar snelle soca.

Ir Sais

Ir Sais is een opkomende zanger en songwriter uit Curaçao. Hij staat bekend om zijn unieke mix van R&B, reggaeton en traditionele Antilliaanse klanken. Zijn doorbraak kwam in 2015 met het nummer ‘Dream Girl’ dat wereldwijd een radiohit werd.

Awilo Longomba

Longomba werd geboren in Kinshasa, Democratische Republiek Congo en is een internationaal gerenommeerde muzikant, zanger, en danser én één van de meest iconische figuren van de Afrikaanse muziekscene. Hij staat bekend om zijn aanstekelijke soukous-muziek, een genre dat ontstond in Congo en populair werd in heel Afrika.Je kan hem herkennen van de hits "Coupe Bibamba", "Karolina", "Gate le Coin", en "Enemy Solo". Denk: aanstekelijke ritmes en positieve energie!

PRAKTISCH
Antilliaanse Feesten 2024
Data: 8, 9 en 10 augustus
Voor een combiticket (3 dagen), inclusief camping, betaal je 175 euro.
Een full weekend ticket zonder camping heb je voor 125 euro.
Tickets via antilliaansefeesten.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: