Het was uitkijken naar een full version van Festival Dranouter in 2022, de 48ste al. De organisatie kijkt aan tegen een topeditie qua opkomst, line-up en sfeer. Alle zaterdagtickets, 2-daagse tickets vrijdag+zaterdag en zaterdag+zondag én alle weekendtickets zijn uitverkocht. Wie er alsnog wil bij zijn, kan een vrijdag- en/of zondagticket aanschaffen. Op de line-up van 5-6-7 augustus staan o.a. ZAZ, Rodrigo y Gabriela, Go_A, Tourist LeMC, Het Beste Van ’t Westen (featuring Flip Kowlier + Wannes Cappelle + Brihang + Wim Willaert & Wim Opbrouck van De Dolfijntjes), SX Unplugged, straattheateracts, kinderanimatie... Om Festival Dranouter 2022 feestelijk op gang te trekken, konden festivalgangers al op donderdag 4 augustus terecht voor een startdag op de feestzone, een tweede festivallocatie.

Opbouw met nieuwe mainstage Chateau

Dranouter kreeg de voorbije dagen goed weer, ideaal voor vlotte opbouw met gemotiveerde vrijwilligers. "Een welgemeende dank je wel aan iedereen die meehelpt aan Festival Dranouter. "Zonder al onze vrijwilligers zou er geen festival zijn aan de voet van de Kemmelberg", klinkt het bij festivalorganisator Bavo Vanden Broeck. "Vandaag werkten de vrijwilligers het grote festivalterrein in de Dikkebusstraat af, waar de festivalgangers enkele nieuwigheden zullen ontdekken."

"De blikvanger is niet langer de blauwe Kayam-tent, maar de witte mainstage die de naam 'Chateau' meekreeg", gaat Vanden Broeck verder. "In amper 3 dagen rees deze ruime grote witte spantent over het festivalterrein. Pluspunt: de nieuwe mainstage heeft een comfortvloer over de volledige oppervlakte. Enkele vrijwilligers leggen nu de laatste hand aan de decoratie van het grote festivalterrein: hangmatten, shelters, terrassen... Het zal er piekfijn uitzien."

Tweede festivallocatie: vernieuwde feestzone met Palace

Vandaag, op donderdag 4 augustus, is de vernieuwde feestzone the place to be. Traditioneel vindt op donderdag een startavond plaats. Dit jaar besloot de organisatie om, na twee coronajaren, nog meer in te zetten op de sfeer en beleving. Op donderdag dus geen startavond dit jaar, maar wel een startdag. Op het programma DJ's, fanfares en voor het eerst een live act: Preuteleute. Op de vernieuwde feestzone is de befaamde Palace-tent terug te vinden. De feestzone is een tweede festivallocatie en is toegankelijk voor iedereen met een geldig festivalticket.

Het donderdagprogramma is een extraatje voor mensen die een weekendticket (5+6+7 augustus) op zak hebben. Aangezien die voorverkoop vlot ging, kon de organisatie slechts 250 extra losse donderdagtickets aanbieden. Die waren in een mum van tijd de deur uit. De organisatie breidde de Palace-tent zelfs uit met een extra beuk, zodat alle feestvierders de optredens comfortabel kunnen beleven. Heuvellanders kregen gratis toegang tot de startdag.

Succesvolle ticketverkoop

Om 13 uur gingen de deuren van de feestzone open, al stonden de eerste festivalgangers al iets vroeger klaar voor hun favoriete festival. Stuk voor stuk enthousiast, om het maximale uit hun festivalweekend halen. De toon is gezet voor een uitbundig festivalweekend. Dat bleek al uit de ticketverkoop.

"De vroegboekactie liep dit jaar nog beter dan bij editie 2019", legt Vanden Broeck uit. "Daarnaast bleven we dankzij onze coronaproof Dranouter Zomersessies in 2020 en 2021 top of mind bij festivalgangers. Meer nog: tijdens die twee jaar vonden nieuwe bezoekers de weg naar Dranouter. Daar zijn we bijzonder dankbaar voor. We beleven bovendien een zonnige zomer, met ook dit weekend ideaal festivalweer. Die combinatie zorgt ervoor dat heel wat tickets uitverkocht zijn: losse zaterdagtickets, weekendtickets én de 2-daagse tickettypes "vrijdag 5 + zaterdag 6 augustus" en "zaterdag 6 + zondag 7 augustus" zijn de deur uit. Fantastisch om te zien dat iedereen er zo veel zin in heeft."

Enkel nog vrijdag- en/of zondagtickets te koop

Wie deze editie van Festival Dranouter niet wil missen, kan er zeker nog bij zijn, want via de site en aan de festivalkassa's zijn er nog vrijdag- en/of zondagtickets te koop aan kassatarief. Ook het 2-daags tickettype "vrijdag 5 en zondag 7 augustus" is te koop. Vanden Broeck: “Op dit moment is het nog te vroeg om een bezoekersaantal te communiceren. Het exacte aantal bezoekers weten we pas in de loop van zondag.”

Morgen, vrijdag 5 augustus, vindt de eerste echte festivaldag plaats, met op de line-up o.a. de Oekraïense Eurosongwinnaars Go_A, Mexicaanse gitaarduo Rodrigo Y Gabriela, Madou met icoon Vera Coomans, indieband Portland, de Duitse brassband Querbeat, Raske Drenge (winnaars van de Flanders Folk Award 2022), de Cypriotische psychfolk Monsieur Doumani & veel meer. Op zaterdag 6 augustus en zondag 7 augustus is het o.a. de beurt aan ZAZ, Tourist LeMC, Het Beste Van ’t Westen (featuring Flip Kowlier + Wannes Cappelle + Brihang + Wim Willaert & Wim Opbrouck van De Dolfijntjes), Intergalactic Lovers, SX Unplugged, Tindersticks, Sylvie Kreusch, Yong Yello, Dadi Freyr, Talisk, Imar, Hannah Rarity & meer. Tickets, line-up & info: www.festivaldranouter.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: