Festivalgangers die deze zomer vanaf België naar het muziekfestival Balaton Sound in Hongarije willen reizen, kunnen begin juli een speciale festivaltrein nemen: de Balaton Sound Express.

Het is voor het eerst dat vanuit België een festivaltrein naar een buitenlands festival gaat rijden. Deze gaat naar het elektronische muziekfestival Balaton Sound, dat in 2015 meer dan 7.000 Belgische bezoekers trok. De verwachting is dat dit aantal nog verder zal stijgen, door de festivaltrein zal Balaton Sound nog beter bereikbaar zijn.

Balaton Sound 2016 vindt plaats van 6 tot en met 10 juli aan het Hongaarse Balatonmeer. De festivaltrein zal 4 juli vertrekken vanuit Antwerpen en met een tussenstop in Eindhoven naar Hongarije rijden. Een dag na vertrek komt de trein aan in badplaats Zamárdi, waarna de festivalcamping op loopafstand is.

De Balaton Sound Express is geïnspireerd door de Sziget Express, die jaarlijks duizenden festivalgangers vanuit Nederland naar het Sziget Festival in Boedapest vervoert. In de Balaton Sound Express bevindt zich een partywagon waar gedurende de treinreis Belgische en Nederlandse DJ’s muziek draaien en aan de bar eten en drinken te koop is. Speciaal voor de treinreizigers wordt de Balaton Sound Camping een dag eerder geopend en wordt er een pre-party georganiseerd op een boot op het Balatonmeer.

Het Balaton Sound festival wordt door veel Belgische festivalbezoekers gezien als een exotisch alternatief voor de populaire en vaak uitverkochte dancefestivals in de Benelux. Naast DJ’s komen ook veel live acts naar Balaton Sound. Afgelopen editie stonden grote namen als Dimitri Vegas & Like Mike, Tiësto, Afrojack, Netsky, Jason DeRulo en Hardwell op het festival. Volgende week worden de eerste acts voor de 2016 editie bekendgemaakt.

De ticketverkoop voor Balaton Sound start 8 december 12.00 uur in de middag. In de eerste 72 uur zijn deze voor een Early Bird prijs te verkrijgen, waarna vanaf 11 december 12.00 uur de reguliere festivaltickets in de verkoop gaan. Tickets kunnen worden gekocht via www.balatonsound.nl.

Tickets voor de Balaton Sound Express gaan eveneens vanaf dinsdag 8 december om 12 uur ‘s middags in de verkoop. Meer informatie over de festivaltrein is te vinden via www.balatonsound.nl/balaton-sound-express. De Balaton Sound Express wordt georganiseerd in samenwerking met Festival.Travel, officieel reispartner van het festival.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over