Van woensdag 13 tot vrijdag 15 november is het hartje van Brussel weer dé ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers. Drie dagen lang zullen een zestigtal opkomende artiesten uit het binnen- en buitenland verspreid over vijf locaties(waaronder de AB, Beursschouwburg, BourseBeurs, ...) zichzelf voorstellen. In het verleden bood Fifty Lab reeds een springplank voor artiesten zoals Gabriels, Erika De Casier, Pongo, Bolis Pupul, ELOI, Knucks, Loverman, Poté, MICHELLE, Ão, Porcelain Id, Sam Quealy, Debby Friday, Meskerem Mees en Cumgirl8.

De line-up van de vijfde editie wordt naar jaarlijkse traditie niet enkel samengesteld door het Fifty Lab-team. We werken dit jaar opnieuw met twintig gastcuratoren samen die elk hun lievelingsontdekking programmeren en ook op het festival aanwezig zijn om nieuw talent te ontdekken. Nadat we in april de eerste tien namen losten (o.a. Stella Rose, Jawnino, Library Card en Ciao Kennedy) en de eerste wave tickets in een recordtempo uitverkochten, kondigen we vandaag de volgende tien namen aan die in november naar Brussel zullen afzakken.

Het Londense drietal deep tan is vastberaden om een diepe indruk op je achter te laten met hun memocore (de term post-punk hekelen ze namelijk). Volgens The Line of Best Fit zijn ze het gekkere zusje van Wet Leg of de poppy versie van Black Country, New Road, en we kunnen hen niet tegenspreken. Rockfans mogen zich ook verheugen op de komst van Rocket, dé band die in hun thuisstad Los Angeles reeds voor hun 90's-inspired rocksound gevierd wordt en recent de cover van het Britse NME sierden. Ze komen hun debuut-ep Versions of You voorstellen en spelen bij ons hun eerste Belgische show.

Over België gesproken; we mogen weer enkele veelbelovende Belgische bands aan onze line-up toevoegen. Lézard won in 2023 nog het kansenparcours Sound Track en speelt zich deze zomer warm op o.a. Best Kept Secret, Gent Jazz en Boomtown, waarna in de herfst Fifty Lab aan de beurt is. Het Nieuwpoortse Whoman (gecureerd door het Belgische festival Leffingeleuren) is een kwartet opgebouwd rond de tweeling Mira en Ambroos De Schepper en brengt hun experimentele indiepop mee naar Brussel.

Een andere, opvallende naam op de affiche: de intrigerende multi-instrumentaliste, componiste en zangeres ganavya. Ze vervoegde niet alleen het wereldberoemde jazzcollectief SAULT voor hun eerste show afgelopen december, maar bracht in maart ook haar nieuwe album Like The Sky, I've Been Too Quiet uit met de meest betoverende ambient en folk. De Brusselaar VAAGUE mag de jazz-scene van onze hoofdstad representeren. Hij brengt in oktober zijn debuutalbum Oktopus Mekaniks uit, waarop hij dansbare drums en beklijvende soundscapes met elkaar verbindt.

Voor grooves & tunes zal in november de Duitse dj JADA (gecureerd door het Duitse festival MS Dockville) zorgen. Haar set op het Boiler Room Festival in Berlijn nadert de twee miljoen views op YouTube en vat haar kenmerkende stijl (een mix van bass, house en soulful breaks) perfect samen. De nieuwe generatie hyperpopartiesten wordt in deze lichting namen dan weer vertegenwoordigd door de Londense twst. Ze werkte reeds samen met de Fifty Lab-alumni MEYY en mag BBC Radio 1 tot haar grootste fans rekenen.

Daarnaast zijn we ontzettend fier op de komst van dé Belgische hiphopsensatie Dina Ayada. Ze verhuisde nog maar net naar Los Angeles en is momenteel op tour met de Amerikaanse rapper Gunna, maar het is slechts een kwestie van tijd voor ze zelf arena's uitverkoopt. Voor de Franse YOA kan het eveneens snel gaan. Ze geldt bij onze Zuiderburen als dé artiest om in de gaten te houden en brengt deze vrijdag haar nieuwe ep NULLE uit, waarvan de nieuwe single "Matcha Queen" reeds de radiogolven verovert.

Met deze tien nieuwe bevestigingen is inmiddels een derde van de line-up bekend. Nadat de Super Fan Combitickets op vier dagen uitverkochten, zijn de combitickets vanaf nu beschikbaar aan een summer rate van €58,50. De dagtickets gaan eveneens in verkoop voor €27,50 (voor woensdag en donderdag) en €32,50 (voor vrijdag). Fifty Lab Music Festival gaat door van woensdag 13 november tot en met vrijdag 15 november in Brussel.

WOENSDAG 13 NOVEMBER

 • Ciao Kennedy (BE) gecureerd door Fifty Lab
 • Jada (DE) gecureerd door MS Dockville (DE)
 • Jawnino (UK) gecureerd door Fifty Lab
 • Stella Rose (US) gecureerd door Fifty Lab
 • VAAGUE (BE) gecureerd door Fifty Lab
 • Whoman (BE) gecureerd door Leffingeleuren (BE)

DONDERDAG 14 NOVEMBER

 • Butch Kassidy (UK) gecureerd door Les Congés Annulés (LU)
 • Deep Tan (UK)gecureerd door Fifty Lab
 • Hypnosis Therapy (KR) gecureerd door DMZ Peace Train (KR)
 • Lézard (BE) gecureerd door Fifty Lab
 • mui zyu (UK)gecureerd door Fifty Lab
 • Oonagh Haines (FR) gecureerd door Micro Festival (BE)
 • Rocket (US) gecureerd door Fifty Lab

VRIJDAG 15 NOVEMBER

 • Ganavya (US-IN) gecureerd door Fifty Lab
 • Hayes & Y (BG-FI) gecureerd door Sofia Live Fest (BG)
 • Library Card (NL) gecureerd door Into The Great Wide Open (NL)
 • Natasha Pirard (BE) gecureerd door Fifty Lab
 • twst (UK) gecureerd door Fifty Lab
 • YOA (FR-CH) gecureerd door Fifty Lab

Meer namen volgen binnenkort!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: