Film Fest Gent en vzw Jong (Gentertainment) vertonen op 25 mei een gratis film in openlucht. Het Keizerpark in Gent is deze keer de FFG Offroad-locatie voor de vertoning van Les Barons van de Brusselse regisseur Nabil Ben Yadir. Naast film is er ook een live podcast, een vrij podium voor de talenten van Ledeberg en Gentbrugge en concerten van Gentertainment. Helemaal in de sfeer van Ghent European Youth Capital zijn het de jongeren die het programma hebben uitgewerkt.

Na de eerste FFG Offroad vertoning in Nieuw Gent, is op 25 mei het Keizerpark het decor voor de tweede FFG Offroad in openlucht. De jongeren van vzw Jong en Gentertainment vertonen samen met Film Fest Gent de film Les Barons. Overdag kunnen geïnteresseerde jongeren deelnemen aan een workshop acteren en een professionele castingsessie. Om 18.00 betreden getalenteerde inwoners van Ledeberg en Gentbrugge het podium voor hun talentenshow: Keizerpark Got Talent. Tussendoor kan het publiek luisteren naar een live podcast en voor de film zijn er concerten van Gentertainment. De film start om 21.30.

Vzw Jong is met Gentertainment reeds lang actief met talentontwikkeling en podiumkansen creëren op vlak van muziek. Vanwege de interesse van veel jongeren in acteren en film breiden ze dit, mede dankzij FFG Offroad, graag uit. De jongeren kozen de film, werkten met de steun van Ghent European Youth Capital een voorprogramma uit en laten zich graag inspireren om in de toekomst nog met film aan de slag te gaan.
Musti (vzw Jong):Film speelt een heel belangrijke rol in mijn leven en ik ben blij dat we de kans krijgen om een film te tonen die het leven in onze buurt weerspiegelt.’

Over Les Barons

Les Barons van de Brusselse regisseur Nabil Ben Yadir portretteert de Marokkaanse Hassan en zijn ‘Les Barons’, een groep vrienden die zoveel mogelijk rondhangen, luieren en niets doen. Het leven als ‘baron’ begint Hassan echter te vervelen; hij droomt van een carrière als stand-upcomedian. Op steun van zijn vrienden hoeft hij echter niet te rekenen voor zijn ambitieuze plannen. En zijn vader wil dat Hassan in zijn voetsporen treedt als buschauffeur. Wanneer Hassan verliefd wordt op de mooie Malika, de zus van de oudste ‘baron’ Mounir, brengt hij zichzelf in nog grotere problemen: ‘Kom niet aan de zus van je vriend, want ze is zoals een vriend met lang haar.’

Film Fest Gent Offroad

In het voorjaar van 2024 lanceren Film Fest Gent en vier Gentse partners een nieuw project. Film Fest Gent Offroad biedt drie filmevents buiten de traditionele cinemamuren: het Keizerpark, de wijk Nieuw Gent en CVO Gent, het Centrum voor Volwassenenonderwijs. Filmliefhebbers genieten er van filmvertoningen gekozen en georganiseerd door de jongeren van vzw Jong en jeugdhuis Nieuw Gent en de docenten en cursisten NT2 (Nederlands voor Anderstaligen). Meer info op filmfestgent.be/offroad.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: