Sinds vorige week dinsdag staat de glamoureuze stad Cannes in Frankrijk, zoals jaarlijks de gewoonte is, helemaal in het teken van het prestigieuze Filmfestival. Het belangrijke gebeuren brengt steeds de wereldwijde filmindustrie op de been en de afgevaardigden verzamelen zich in het Grand Théâtre Lumière. Tijdens de rode loper en openingsceremonie was onder meer Johnny Depp te zien, waar hij met de film 'Jeanne du Barry' zijn comeback meteen succesvol en zelfs emotioneel inzette. De film, een coproductie van het Belgische Les Films Du Fleuve, en de acteur mochten een daverend applaus en een staande ovatie in ontvangst nemen.

Morgen, zaterdag 27 mei 2023, is het dé dag voor velen in Cannes. Tijdens de slotceremoniewordt besloten wie er naar huis gaat met de prestigieuze en felbegeerde Gouden Palm. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op de glamoureuze rode loper voorafgaand aan de slotceremonie. Welke bekende gezichten hun opwachting maken en wie de Gouden Palm meeneemt naar huis, is de ultieme vraag van de avond.

In Vlaanderen is Pickx+, de exclusieve tv-zender van Proximus, opnieuw de place to be om alles van het Filmfestival van Cannes te volgen. Net als bij de start van het festival is de slotdag live te volgen op het scherm. Wie er verschijnt op de rode loper en wie de overwinning van de Gouden Palm binnen haalt, het is allemaal rechtstreeks vanuit de comfortabele sofa thuis te volgen. Ook Sverre Denis, host van dienst, is opnieuw aanwezig om samen met zijn centrale gasten acteur Sven De Ridder en trendwatcher Matthieu Colpaert de kijker door de bijzondere gebeurtenissen te loodsen en hen te voorzien van de nodige insights.

Vanaf 19u00 maakt Pickx+ een live verbinding tussen de kijker's woonkamer en de rode loper in Cannes, vanaf 20u30 gaat de slotceremonie van start.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: