Met Filter en Spidergawd komen er twee gerenommeerde rockbands naar de koekestad. Filter, met frontman Richard Patrick, komt op 10 maart naar Trix om nieuw materiaal voor te stellen. Het Noorse Spidergawd speelt op 26 januari dan weer de Kavka plat.

De geschiedenis van de industrial rockband Filter begint eigenlijk voor de groep echt bestond, want frontman Richard Patrick heeft veel ervaring en invloeden opgeslorpt van maatje Trent Reznor (Nine Inch Nails). De twee leerden elkaar kennen in een muziekwinkel in Cleveland, bezegelden hun vriendschap, en Patrick werd uiteindelijk de gitarist van NIN tussen 1989 en 1993. Toen hij de band verliet, richtte hij Filter op. Culthits zoals ‘Hey Man Nice Shot’ en ‘Take a Picture’ bepaalden het geluid van de alternatieve jaren negentig. Richard Patrick maakte enkele creatieve zijsprongen, zoals met de supergroep Army Of Anyone of als filmmuziek-schrijver en producer, maar komt dit jaar samen met Filter terug met nieuwe muziek!

De groep zal dit nieuwe werk én de rest van hun toonaangevend oeuvre spelen op 10 maart 2024 in Trix. De ticketverkoop start op maandag 5 juni om 10u!

Spidergawd

Spidergawd, met frontman Per Borten en voormalig Motorpsycho-drummer Kenneth Kapstadt, komt uit Trondheim, Noorwegen. Om in het Noorden van Europa te overleven moet een band zich wapenen met stevige gitaren, en dat doet de band als geen ander. De psychedelische hardrock van de Noren heeft veel zwemen van legendarische bands uit de jaren zeventig zoals Led Zeppelin en Black Sabbath, maar ook van de stonerrock van Queens of the Stone Age en de grunge van Soundgarden. Tel daar nog een baritonsaxofoon bij, en je krijgt een uniek geluid zoals ze dat enkel in het hoge noorden kunnen produceren.

Spidergawds laatste worp kreeg rechtuit rechtaan de naam ‘Spidergawd VI’, en die komt de groep voorstellen in Kavka op 26 januari 2024.

Tickets en prijzen*:

FILTER:

Voorverkoop: 38 euro
Tickets zijn vanaf maandag 5 juni om 10u verkrijgbaar via www.fkpscorpio.be

SPIDERGAWD:
Voorverkoop: 26 euro
Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.fkpscorpio.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over