De Foo Fighters zijn door de luisteraars van KINK uitgeroepen tot grootste icoon uit de alternatieve rockmuziek. Ze voeren daarmee de KINK Icon Top 150 aan, die dit weekend te horen is bij het radiostation.

De band rond Dave Grohl neemt de koppositie over van Muse, die vorig jaar nog op 1 stond. De Foo Fighters hebben een pittig jaar achter de rug waarin ze afscheid moesten nemen van drummer Taylor Hawkins, die overleed tijdens een tour door Zuid-Amerika. Na twee grote tribute concerten in Londen en Los Angeles kondigde de band onlangs aan door te gaan.

"De muziek van Foo Fighters is onlosmakelijk verbonden met KINK", licht programmadirecteur Michiel Veenstra toe. "Hun nummer Everlong werd eind vorig jaar nog uitgeroepen tot beste track ooit in de KINK 1500 en ook hun meest recente werk is geliefd bij onze luisteraars".

De KINK Icon top 10 ziet er als volgt uit:

  1. Foo Fighters
  2. Pearl Jam
  3. Muse
  4. Metallica
  5. Nirvana
  6. Rammstein
  7. Editors
  8. Green Day
  9. Radiohead
  10. Arctic Monkeys

De volledige lijst is te vinden op KINK.nl.

De KINK Icon Top 150 is te horen van vrijdag 3 tot en met zondag 5 februari bij KINK en wordt gepresenteerd door onder meer Eric Corton, Tessa Mol, Stefan Koren en Tim Op het Broek.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.

Naast KINK is er ook themazender KINK CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren 70, 80 en 90 en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over