Het Nederlandse popduo FRIDAY zal het voorprogramma verzorgen van de Nederlandse tour van Clouseau. De 'Tweesprong tournee' komt in januari 2022 langs TivoliVredenburg (Utrecht), De Vereeniging (Nijmegen), Paradiso (Amsterdam), De Oosterpoort (Groningen) en Poppodium 013 (Tilburg). Daarnaast is FRIDAY met een eigen headline show te zien in Bitterzoet (Amsterdam) op vrijdag 3 december 2021.

FRIDAY wordt gevormd door Koen Brouwer en Quinten Huigen, die elkaar ontmoetten op het Amsterdamse conservatorium. Na jaren in allerlei verschillende bands te hebben gespeeld, besloten ze de handen ineen te slaan en FRIDAY was geboren. Hun debuutsingle '21' was te horen op vrijwel alle radiostations en werd door NPO Radio 2 uitgeroepen tot TopSong. Daarnaast werd dit jaar single Show Me Where It Hurts uitgeroepen tot Hit van 100 op 100%NL en heeft de band al meer dan 3 miljoen streams op Spotify. Naast eigen nummers schrijft FRIDAY ook voor andere artiesten. In België leverde hen dat al een gouden plaat op met een song voor de Vlaamse zanger/acteur Stan van Samang.

Van hun vorige maand uitgebrachte single 'One Last Chance (I Won’t Let You Down)' verschijnt morgen (5 november) de akoestische versie. De track staat volgens het duo voor het kruispunt in het leven en in de wereld waar ze op dit moment staan. Daarnaast komt in het nummer naar voren dat de band hoopt dat er een laatste kans komt om het beter te doen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over