Sziget maakt de eerste namen bekend voor onder andere de geliefde Europe Stage en onthult welke andere bijzondere podia er dit jaar te zien zijn. Onder meer Froukje, Eefje de Visser en Meskerem Mees komen naar The Island Of Freedom. Daarnaast heeft het festival een gloednieuwe hiphop stage: dropYard, waar rapper Cor en de breakdancers van The Ruggeds hun opwachting maken.

Naast de grote shows op de Main Stage, de gigantische A38 en het legendarische Colosseum, ontdek je op Sziget nog tal van andere podia en acts. Elk podium heeft een eigen verhaal en line-up. De Europe Stage is al sinds jaar en dag dé plek om grote talenten en nieuwe muziek te ontdekken. Dit jaar zie je hier onder meer zangeres Eefje de Visser met haar ingetogen experimentele pop. Froukje brak door in de pandemie jaren en speelt nu de clubzalen in Nederland en België plat. Uit België is YellowStraps aangekondigd.

Dit jaar zie je op Sziget ook een gloednieuw podium: dropYard. Bij deze stage ontdek je hiphop uit vele landen én in eigen taal. Je hoeft de woorden niet te begrijpen om gegrepen te worden door de beste hiphop beats. Rapper Cor en hiphop en R&B duo Chamos zijn al bevestigd, net als het eveneens Nederlandse breakdance collectief The Ruggeds.

Al 20 jaar is de Magic Mirror het podium op Sziget waar de liefde gevierd wordt. Hier zie je dragshows, burlesque, cabaret, circus en nog veel meer. In de Magic Mirror staat dit jaar het Amsterdamse queer collectief Sweetie Darling, met onder andere oprichter Darling Peter, House of Vineyard Mother Amber Vineyard en de winnaar van Drag Race Holland 2020: Envy Peru.

De Belgische singer-songwriter Meskerem Mees staat in de Music Box en de Amsterdam Klezmer Band zorgt voor feest in de Global Village. Het beroemde Cirque du Sziget is uitgebreid en hier zie je onder meer het in België opgerichte Hands Some Feet. Een overzicht van alle nieuwe podia en hun acts is te vinden op de Sziget website.

Er is dus van alles te ontdekken op Sziget deze zomer. Naast grote shows van onder andere Arctic Monkeys, Dua Lipa, Justin Bieber, Stromae en Tame Impala verzorgt het festival een uitgebreid randprogramma vol (straat)theater, dans, circus, cabaret, wereldmuziek en kunst. In totaal zijn er meer dan 1.000 acts verspreid over 60 venues te zien op het festival.

Tickets
Tickets voor Sziget Festival gaan dit jaar harder dan ooit, wacht dus niet te lang. Wie het complete festival - zes dagen - wilt meemaken betaalt momenteel €315. Voor drie dagen Sziget betaal je €215 en dagtickets zijn te koop vanaf €80. Tickets zijn te koop via www.szigetfestival.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: