Gabriel Rios is terug! Na een uitverkocht concert in Ancienne Belgique eerder dit jaar, houdt hij deze keer halt in Antwerpen. De meest Belgische van alle Puerto Ricaanse singer-songwriters staat op het podium van De Roma op donderdag 7 november. Tickets zijn beschikbaar vanaf morgen, woensdag 22 mei, om 13u via livenation.be en deroma.be.

Gabriel Rios, geboren in San Juan, Puerto Rico, verhuisde op 17-jarige leeftijd naar België. Daar ging hij de wereld van de schilderkunst verkennen aan de Luca School of Arts in Gent. Maar al snel ontdekte hij dat zijn passie voor creativiteit zich niet beperkte tot het canvas. Samen met enkele muzikale gelijkgestemden zoals Jo Bogaert (bekend van Technotronic), de jazzpianist Jef Neve, Kobe Proesmans (van The Colorist Orchestra) en de veelzijdige multi-instrumentalist/producer Ruben Samama, heeft Gabriel Rios een indrukwekkende reeks eclectische albums op zijn naam staan. Zijn muzikale reis heeft hem geleid van eigenzinnige Latin/Popcrooner (zoals op ‘Ghostboy’) naar een introspectieve singer-songwriter van ‘This Marauder’s Midnight’. En met zijn meest recente album, ‘Flore’, heeft hij zich gewaagd aan het opnieuw uitvinden van oude Latinklassiekers. Op zijn aankomende album staat de Spaanse taal centraal, maar deze keer niet met covers. Gabriel Rios brengt nummers die diep geworteld zijn in zijn eigen artistieke ziel. Een artiest die constant evolueert en vernieuwt, en keer op keer zijn publiek weet te betoveren met zijn unieke geluid. Bereid je voor op een zwoele herfstavond in De Roma.

Tickets voor het concert in De Roma zijn beschikbaar vanaf woensdag 22 mei om 13u via livenation.be en deroma.be en kosten €29 – €27 (inclusief servicekosten).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over