In juli en augustus kan je terecht op 18 locaties in Vlaanderen voor één van de 125 gratis Parkiesconcerten. Het grootste kleinste festival van België viert tijdens de 31ste editie zijn 30ste verjaardag. Je kan tijdens de grote zomervakantie opnieuw terecht in Waregem, Knokke-Heist, Torhout, De Haan, Genk, Sint-Niklaas, Deinze, Blankenberge, Maasmechelen, Vilvoorde, Middelkerke, Beringen, Kapellen, Roeselare en bij de nieuwkomers Maaseik, Bornem, Zonnebeke en Maldegem, om er op een vaste weekdag, van maandag tot vrijdag, op een bijzondere ontmoetingsplek een uniek parkconcert te beleven. Het was dit jaar een complexe puzzel, maar de Parkies-organisatoren strikten weer een resem topartiesten, die met hun livemuzikanten voor onvergetelijke concertavonden gaan zorgen. Blikvangers dit jaar zijn de debuterende Gers Pardoel, Pieter en Tine Embrechts, Liefde voor Muziek-revelatie Margriet Hermans met dochter Celien en Bart Kaëll. Ook Parkies-debutanten Olivia Trappeniers (OLIVIA), de coverband ABBA4U en gevestigde waarden Mama’s Jasje, Koen Buyse, Cookies And Cream en Sandra Kim tekenen present. De 30ste verjaardag van Parkies wordt extra gevierd met de Parkies Band, die muzikale verrassingsgasten meebrengt. Op www.parkies.be en de sociale media vind je de komende dagen het overzicht van alle artiesten en locaties.

Afterwork

In juli en augustus kan je weer op 18 plekken – een record - terecht in Vlaanderen voor de Parkiesconcerten. Het grootste kleinste festival van België viert zijn uitgestelde 30ste verjaardag,tijdens de 31ste editie. Parkies-organisator Jeffrey Vanhaeren en zijn team zijn klaar voor een topeditie: “Vorig jaar waren we door de coronamaatregelen beperkt, maar zijn we er toch nog in geslaagd om met prereservatie 80% sold-out bezetting te realiseren, goed voor 33.000 bezoekers, die op 11 locaties kwamen kijken naar de 59 concerten. We zijn nog steeds heel dankbaar voor de steun die we voluit krijgen van onze partners én de lokale besturen. Hierdoor kunnen de Parkies groeien, want deze zomer vind je ons op 18 plekken in Vlaanderen, goed voor 125 concerten die we nog steeds gratis aanbieden. Op elke locatie kan je in de grote vakantie, op een vaste weekdag, terecht voor een concert. We spelen van maandag tot donderdag en op sommige plekken ook op vrijdag. Dat is nieuw, maar hiermee spelen we graag handig in op het populaire afterwork gebeuren. "

Debutanten

Mensen in de buurt samenbrengen, op een bijzondere plek, voor een unieke concertbeleving, dat is waar de Parkies al jaren voor staan. Het kleinste grootste festival van België, dat in het jaar voor de coronapandemie goed was voor bijna 271.000 bezoekers, brengt dit jaar opnieuw een gezonde mix van vaste muzikale waarden en Parkies-debutanten, die met hun muzikanten het gevarieerde (familie)publiek straks weer moeiteloos zullen bespelen.

Dankzij hun extra inspanningen, is Parkies er dit jaar in geslaagd om de populaire Nederlandse artiest Gers Pardoel te strikken als één van de debuterende headliners. Samen met The Opposites en ‘Broodje Bakpao’ scoorde Gers in 2009 zijn eerste hit. Een paar jaar later volgde ‘Ik Neem Je Mee’ (2011), ‘Bagagedrager’ (2012) en ‘Louise’ (2014), nummers waarmee hij in de Lage Landen grote hits scoorde. Met ‘Zo Bijzonder’ en zijn deelname aan ‘Liefde voor Muziek’ scoorde hij in 2017 bij ons opnieuw een grote hit. De voormalige coach van The Voice Kids, die recent op Play4 nog de presentatie verzorgde van ‘Come Dance With Me’, kijkt nu al uit naar de Parkiesconcerten.

Misschien kunnen Pieter en Tine Embrechts straks carpoolen, want broer en zus zijn ook nog eens buren in Borgerhout die een tuin delen. De laatste jaren waren ze elkaar wat uit het oog verloren, maar de pandemie bracht daar verandering in. Geestig, ontroerend en bezield blijken de stemmen van broer en zus een prachtige blend te hebben. Met het aangewakkerde muzikale vuur staan ze samen op het podium met een greep uit Pieters Nederlandstalige repertoire, aangevuld met klassiekers uit Tines succesvolle Jukebox 2020 én enkele prachtige Engelstalige covers.

Dat samen rijden naar de Parkies, misschien is het ook weggelegd voor Margriet Hermans en dochter Celien. Op haar gezegende leeftijd is de goedlachse, plezante, immer vrolijke Margriet populairder dan ooit en gekend in alle lagen van de bevolking. Met ‘Lekker Blijven Hangen’ scoort Margriet momenteel de grootste hit door haar deelname aan ‘Liefde voor Muziek’. Met een nieuw album ligt de focus weer volop op de muziek. Naast haar muzikanten, laat Margriet zich op de Parkies ook vergezellen door haar dochter Celien. De talentvolle singer-songwriter charmeert met haar krachtige stem. Moeder en dochter, twee getalenteerde generaties die elkaar aanvullen en klaar zijn voor hun eerste keer Parkies.

Met ‘De Marie-Louise’, ‘Zeil Je Voor Het Eerst’ en ‘Mooi Weer Vandaag’ is Bart Kaëll al jaren een vaste waarde in de Vlaamse showbizz. Na Willy Sommers is het dit jaar de beurt aan Bart, de man die dit voorjaar nog te zien was in ‘Een echte job’, maar door zijn eindwinst in ‘De Verraders’ nog meer sympathie won bij het jonge publiek. Bart met zijn band op een festivalpodium is uniek. In no-time draait zijn hitmachine op volle touren, goed voor een onvergetelijke concertavond.

Dankzij Regi kwam de carrière van Olivia Trappeniers (OLIVIA) in een stroomversnelling, toen de eerste winnares van MNM Rising Star samen met Regi de gouden single ‘You Have A Heart’ uitbracht. Na ‘Where Is My Love’ en ‘Bad Advice’ scoorde ze drie jaar geleden platina toen ze samen met Jake Reese en Regi ‘Summer Life’ uitbracht. Met dat trio nam ze in 2020 deel aan ‘Liefde voor Muziek’ en wonnen ze in datzelfde jaar met ‘Kom Wat Dichterbij’ de Zomerhit. Ondertussen draait de solocarrière van Olivia volop en scoorde ze met o.a. ‘Don’t Need It’ en het catchy ‘La di da’ dikke radio- en streamhits.

Dankzij de 8-koppige, Belgische coverband ABBA4U krijgen de ABBA-hits (‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’) voor het eerst een verlengstuk op de Parkies. De band bestaat uit professionele muzikanten die allemaal hun sporen verdienden bij tal van Belgische topartiesten, zoals Vaya Con Dios, Soulsister, K’s Choice e.v.a. Wat 10 jaar geleden begon, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde op de festivals. De tijdloze muziek van de nog steeds immens populaire Zweedse band wordt nieuw leven ingeblazen door onze ABBA4U wat gegarandeerd zorgt voor mooie momenten.

Nog een belangrijke nieuwigheid is de Parkies Band met verrassingsgasten. De voorbije 30 jaar zijn er heel wat artiesten, zoals Gene Thomas, Metejoor, De Mens e.v.a., de revue gepasseerd. Op het lange lijstje ‘vrienden van de Parkies’ vallen ze terug om de verrassingsgasten te kiezen. Noteer de optredens van de Parkies Band meteen in jouw agenda en laat je verrassen door het muzikale cadeautje, waarover later meer.

Naast de debutanten zijn er de gevestigde waarden. Zornik-frontman Koen Buyse, die samen met Margriet Hermans dit jaar deelnam aan ‘Liefde voor Muziek’, is terug van de partij. Ook Cookies And Cream, de Antwerpse band die inmiddels ook scoort met hun eigen nummers ‘Mis Je’, ‘Chillen In Ons Ondergoed’ en hun recentste ‘Camping Disco’, speelt op de gewone en de XXL-versie. Ook Peter Van Laet is erbij met Mama’s Jasje (‘Teken Van Leven’, ‘Als De Dag Van Toen’), net als Guy Swinnen met zijn muzikanten. Tenslotte verwelkomen we opnieuw Sandra Kim. De eerste winnares van The Masked Singer liet bij haar Parkies-debuut vorig jaar zo een een verpletterende indruk, dat we ze graag weer op het podium begroeten met haar band.

Meer info, speeldata, locaties en artiesten vind je de komende dagen gedetailleerd op www.parkies.be en de sociale media.

De gratis Parkiesconcerten vinden in juli en augustus plaats in Waregem (Park Baron Casier), Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord), Sint-Niklaas (Romain De Vidtspark), Torhout (Stadspark), Genk (Evenementenplein), Deinze (Kaandelpark), Blankenberge (Park De Craene), Maasmechelen (Koninginnepark), Vilvoorde (Maurits Duchéhof), Kapellen (Gemeentepark), Beringen (Park van Beverlo), Middelkerke (Het Normandpark), De Haan (La Potinière Park), Zonnebeke (Evenementenplein), Maldegem (CC Den Hoogenpad en Sint-Annapark), Maaseik (Sporthal De Borg), Roeselare (Sint-Sebastiaanspark) en Bornem (Abdij van Bornem, Kasteel van d’Ursel, Huize Eyckerheyde, Kerkberm Mariekerke).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: