Zondagavond ging onder luide muziek en feestgedruis de voorstelling "Meiskes en jongens" in première in Theater Elckerlyc. De nieuwe productie van Deep Bridge werd gebaseerd op het bestaande stuk van Arne Sierens waarop de muziek van Raymond van het Groenewoud werd gezet. De regie lag in handen van Sebastien De Smet, die tevens het script schreef.

Het is een alledaags verhaal dat een dag in het leven van de familie De clercq beschrijft. Al zal dat niet voor iedereen dagelijkse kost zijn. Een warme zomer waarin de zonen van Meneer De clercq (Koen van Impe) moeten blokken voor hun herexamens. Op de onbewaakte momenten zien we Anthony (Korneel Defrancq) en Gregory (Timo Tembuyser) heel hard blokken met hun maat Bertrand (Florian Avoux). Tot ze plots verstoord worden tijdens hun drukke bezigheden door Lieske (Jolijn Anthonissen). Gezien het warme weer wil zij graag komen zwemmen met haar vriendin Daniëlle (Barbara De Winter). Uit schrik voor hun vader proberen de jongens hen nog af te schepen maar gezien Lieske al lang doorhad dat ze niet aan het blokken waren lukt dat niet helemaal.

Het feestje kan beginnen! Tot Daniëlle de vader des huizes tegenkomt. Philip is voor haar geen onbekende, integendeel! Er ontluiken zich allerlei geheimen op het tuinfeest van de familie De clercq. Nochtans doet de kolonel (Stany Crets) er alles aan om Tilly (Karlijn Sileghem) er buiten te houden. Zit daar misschien ook iets achter?

Het stuk valt eerder onder het genre muziektheater. Voor de songs werden de nummers van Raymond van het Groenewoud gebruikt. Enkele bekende nummers zoals "Vlaanderen Boven" en "Meisjes" werden voor de voorstelling in een ander jasje gestoken. Op voorhand wist niemand goed wat ze van het stuk moesten verwachten maar het werd door iedereen goed onthaald. Het verhaal is een greep uit het leven in een iets minder alledaagse familie al kunnen sommige elementen wel herkenbaar zijn. Sommige stukken gingen er net iets te ver over, maar andere stukken waren zo sterk dat ze dat ruimschoots goed maakten.

Vooral Karlijn Sileghem zat heel sterk in haar rol. Ze wist haar personage perfect te doseren. De muziek werd zo gekozen dat ze perfect in het script paste. Een kleine pauze in het verhaal gaf ons het gevoel even in een videoclip te zitten. Raymond heeft na 40 jàaro natuurlijk een gigantisch repertoire en jammer genoeg konden ze hier maar een kleine greep oit nemen. Hierin werd eerder gekozen voor de liedjes die bij het ruimere publiek minder gekend zijn in plaats van de grote hoes. Qua zang zat het zeker ook sterk ineen.

Kortom de cast heeft hier een tof stuk neergezet!

Meiskes en jongens is nog te zien in Theater Elckerlyc tot 14 oktober 2018. Meer info en tickets op: www.deepbridge.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: