Op maandag 20 november komt Glen Hansard voor een concert naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag, 26 mei, om 11:00 uur via Carré.

Glen Hansard groeide in de jaren zeventig op in een arbeidersgezin in Dublin. Op zijn 13e ging hij van school om muzikant te worden. Hij speelde op de straten van Dublin waar hij de basis legde voor zijn unieke sound. Begin jaren negentig richt Hansard de Ierse folk band The Frames op. De band behaalt groot succes in Europa met platina albums en stadionshows in thuisland Ierland. Na zijn tijd met The Frames heeft de Ier in een korte tijd een succesvolle solocarrière opgebouwd.

Glen Hansard heeft in de loop der jaren meerdere soloalbums uitgebracht, waaronder "Rhythm and Repose" (2012) en "Between Two Shores" (2018). Zijn muziek wordt gekenmerkt door zijn introspectieve teksten, akoestische arrangementen en zijn vermogen om emotionele diepgang te creëren in zijn nummers. Met hits als "Falling Slowly" en "Say It to Me Now" heeft hij een indrukwekkende muzikale carrière opgebouwd en een trouwe schare fans veroverd.

Naast muziek is Hansard ook bekend van zijn rol in de film Once. Waarvoor hij samen met de Tsjechische singer-songwriter Markéta Irglová de soundtrack maakte. Hiervoor won het duo de Academy Award for Best Original Song met het nummer Falling Slowly. De samenwerking voor Once resulteerde in het muzikale duo The Swell Season.

Hansard stond in 2019 voor het laatst solo in Nederland op de planken. Ook toen speelde hij in Koninklijk Theater Carré.

GLEN HANSARD
Maandag 20 november 2023 | Koninklijk Theather Carré - Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf €47,04 (incl servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/glenhansard
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 26 mei om 11:00 uur via www.carre.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over