De leerlingen uit het Berthoutinstituut (BimSem) in Mechelen hebben hun weekend vandaag al dansend ingezet tijdens een live concert van K3. Uit alle scholen die zich voor de zomervakantie aangemeld hadden als Rode Neuzen School, werd onder andere BimSem gekozen voor een exclusief optreden. De jongeren waren laaiend enthousiast met de komst van Marthe, Hanne en Klaasje en zongen het gehele concert luidkeels mee. Het concert van K3 zal niet snel vergeten worden want na het live optreden konden de klassen van de Rode Neuzen School op de foto met hun idolen.

Het Berthoutinstituut is niet de enige school die in de prijzen viel. Volgende week, op 15 oktober, is het de beurt aan Rode Neuzen School De Leerexpert in Kalmthout. Daar zal Niels Destadsbader optreden voor kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking.

Vier gevoelsplekken in het internaat

Het Berthoutinstituut is een school met internaat in Mechelen. De school zet in op preventie en wil een veilige omgeving creëren voor de leerlingen. Veel kinderen en jongeren vinden het moeilijk om te vertellen hoe ze zich voelen of wat er scheelt. Daarom zal de school in het kader van Rode Neuzen Dag samen met de leerlingen vier gevoelsplekken uitbouwen in het internaat. Daarbovenop zamelt de school geld in voor het expertise- en begeleidingscentrum De Bleekweide, waar kinderen, jongeren en volwassenen terechtkunnen voor emotionele steun. Dit doen ze door cuberdons (rode neuzen) en zelfgemaakte objecten te verkopen en door een filmavond te organiseren.

De vierde editie van Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius, zet dit jaar in op het mentaal, fysiek en sociaal sterker maken van jongeren in Vlaanderen. De actie sluit af met een grote slotshow op 29 november 2019 in het Sportpaleis. Meer info op rodeneuzendag.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: