Wie snakt naar vakantie, tropische temperaturen en exotische vibes hoeft helemaal niet op een twaalf uur durende vlucht richting een verre bestemming te stappen. Een festivalticket voor de Antilliaanse Feesten op 10, 11 en 12 augustus volstaat. Het populaire festival in Hoogstraten lokt elk jaar duizenden (internationale) festivalgangers en staat bekend als één van de grootste Caribbean festivals ter wereld. Dit jaar wordt Antilliaanse Feesten maar liefst 40 jaar en da’s extra reden voor een heerlijk zwoel Caribbean, latin en afro inspired feest. Het festival voegt vandaag heel wat nieuwe namen aan de nù al indrukwekkende line-up toe: naast de wereldbekende zouk-band KASSAV' en de populaire bachata boyband Grupo Extra, staat onder andere dé soca-artieste van het moment Patrice Roberts op het podium. En ook de Colombiaanse legende Fruko (salsa), Congolese muzikant Diblo Dibala (soukous), Haitiaanse componist en rising star Oswald (compas) en Chocolate Remix, het Argentijnse boegbeeld van de ‘queer reggaeton’ tekenen present, net als heel wat nieuw en te ontdekken talent. ¿Te gusta? De volledige line-up én tickets vind je op antilliaansefeesten.be

In de Kempen is het altijd iets warmer dan in de rest van Vlaanderen, maar tijdens het tweede weekend van augustus wordt het er pas écht bloedheet. Want Hoogstraten wordt dan enkele dagen lang Caraïbisch gebied, tijdens het festival Antilliaanse Feesten. Op 10, 11 en 12 augustus weerklinkt er in de Blauwbossen in Minderhout onder andere salsa-, bachata- en socamuziek. Het driedaagse festival lokt elke zomer duizenden internationale festivalgangers uit alle windstreken - van de Antillen, Bonaire en Aruba tot Amsterdam. Je danst er met festivalgangers uit Curaçao, zet op de camping je tentje op naast bezoekers uit Suriname en drinkt er Cuba Libre met je nieuwe Cubaanse vrienden.

Wereldbekend op een eiland

Van salsa, reggeaton, compas over merengue, dancehall, afropop tot ska en soca. De Antilliaanse Feesten is een smeltkroes van muziekstijlen, genres en culturen. Op de verschillende podia vind je de grootste latin en carribean muzieksterren, maar evengoed artiesten die hyperpopulair zijn op hun eiland, maar (voorlopig) nog niet daarbuiten. Eerder werd de komst van de wereldbekende KASSAV’ en Jeon - die een tijd geleden een monsterhit scoorde met artiest J Balvin - al bekend gemaakt, maar nu lost de organisatie heel wat nieuwe namen als Troy (latin, Cuba), TSEAN (ritmo kombina, Curaçao), Damian The Lion (cubaton, Cuba), Diblo Dibala (soukous, Congo) en José Alberto (salsa, Dominicaanse Republiek) en dé soca-artieste van het moment Patrice Roberts (soca, Trinidad & Tobago).

Geen Belgische frieten

Tijdens de Antilliaanse Feesten kan je je verwachten aan een weekend vol opzwepende muziek en Caraïbische beats in een fabelachtig festivaldecor. En ook voor foodies heeft het festival heel wat in petto. Hamburgers of goudgele Belgische frieten vind je er niet, maar de tientallen verschillende foodtrucks serveren heel wat wereldse en exotische smaken. Een feest voor je smaakpapillen.

Kapsalon en fitness

De camping is een bruisende plek en een thuis voor duizenden festivalgangers. Mensen van alle uithoeken van de wereld komen er samen en internationale vriendschappen voor het leven worden er gesmeed. Dagen vóór het festival van start gaat, slaan bezoekers er hun tenten al op - inclusief zelfgetimmerde dansvloeren, fitness area's en kapsalons. Wie geen held is in het opzetten van een eigen tent, kan kiezen voor een ‘Festihut’. Een houten huisje voorzien van alle comfort als verlichting en stroom en zélfs een echt bed.

Sinds 1983

Het is intussen al maar liefst veertig jaar een traditie: begin augustus is het iets mínder stil in ‘de stille Kempen’ en weerklinkt er Caraïbische muziek in Hoogstraten. In 1983 organiseert Lode Verschueren een latin party in jongerencafé Cahier de Brouillon in Hoogstraten. Al tijdens die eerste editie van de Antilliaanse Feesten ligt de focus op live muziek. Op het podium: twee bands uit Curaçao en Martinique. Anno 2023 is de Antilliaanse Feesten ‘one of the biggest, bravest & boldest Caribbean festivals in the world’ en een absoluut begrip. Wat begon als een feestje in de tuin van de Cahier groeide uit tot een driedaags festival met verschillende podia en heel wat internationale bezoekers én artiesten. In de afgelopen veertig jaar stonden al grote en bekende namen als pakweg Daddy Yankee, Marc Anthony, Wyclef Jean, Shaggy en Kes The Band op het podium. Lode Verschueren is nog steeds organisator en intussen staat ook de volgende generatie mee aan het roer.

“Veertig jaar passioneel (bijna) ons goesting mogen doen, dat is voor mij de kern van de Antilliaanse Feesten”, aldus organisator Lode Verschueren.

Praktisch:

Antilliaanse Feesten

www.antilliaansefeesten.be

donderdag 10 augustus: 19.30u - 01.30u

vrijdag 11 augustus: 17u - ochtenduren

zaterdag 12 augustus 16u - ochtenduren

Een ticket voor donderdag kost 35 euro. Voor een vrijdag- of zaterdagticket betaal je 65 euro. Een combiticket voor vrijdag en zaterdag heb je voor 105 euro (zonder camping). Kom je donderdag, vrijdag én zaterdag, dan kost een ticket je 120 euro (zonder camping).

Wie donderdag, vrijdag en zaterdag naar het festival gaat én op de camping verblijft, betaalt 170 euro. Voor een festivalticket voor vrijdag en zaterdag + camping betaal je 140 euro. Wie enkel zaterdag naar het festival komt en op de camping verblijft, betaalt 85 euro.

Alle prijzen en tickets vind je op https://antilliaansefeesten.be/nl/tickets

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: