Vorige week stond Helmut Lotti de pers te woord aan het Kasteel van Horst, samen met een aantal andere sprekers. De reden? Een eenmalige terugkeer van 'Helmut Lotti goes Classic' naar het Kasteel van Horst.

ZATERDAG 29 JULI - éénmalig concert Helmut Lotti GOES CLASSIC

Toen we op zoek gingen naar dé gepaste artiest voor deze benefiet kwamen we meteen uit bij Helmut Lotti. Zou het niet fantastisch zijn om het Kasteel van Horst het decor te laten zijn van een prachtig klassiek concert. Toen we met onze stoutste dromen naar zijn manager Piet Roelen stapten, was ook hij snel mee: hier nog eens een Helmut Lotti Goes Classic opvoeren, een perfecte match. Toen we iets later hoorden dat ook Helmut helemaal overtuigd was en ook Herita heel blij was met het initiatief, konden we er helemaal voor gaan. Op zaterdag 29 juli zorgen we dus voor een éénmalige exclusieve herneming van HELMUT LOTTI GOES CLASSIC.

Het concert zelf is ook uniek. Met zijn 40-koppig klassiek orkest brengt Lotti heel uitzonderlijk een replay van de optredens uit de jaren ’90. Het prachtige middeleeuwse Kasteel maakt van dit concert een unieke beleving. De tweedaagse is tevens het startschot van de renovatie. De dag nadien starten de werken officieel.

VRIJDAG 28 JULI – METEJOOR live

Sinds 2016 timmert Metejoor aan zijn muzikale weg. Door zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen kwam hij in contact met zijn huidige manager Hans Francken. Zijn echte doorbraak kwam er in 2021 met zijn single ‘1 op een Miljoen’. De warme Nederpop van Metejoor, met catchy nummers en emotionele teksten, gezongen door één van de beste stemmen in Vlaanderen, werd door het grote publiek in de armen én het hart gesloten. Met singles als ‘Rendez-vous’, ‘Ze meent Het’, ‘Dat is wat mijn mama zei’ was de trein vertrokken. Kers op de taart waren de 3 MIA’s die hij vorig jaar mocht ontvangen. Op 28 juli komt hij dus ook naar het Kasteel van Horst, want ook hij draagt historisch erfgoed hoog in het vaandel en is blij dat hij zijn steentje kan bijdragen.

De organisatie zelf is in handen van Het Wagenhuis met steun van de gemeente Holsbeek, het Agentschap Natuur en Bos en Herita.
De volledige opbrengst van deze tweedaagse gaat integraal naar het renovatiefonds om dit kostelijk project te ondersteunen.

- HERITA -

(de National Trust voor Vlaanderen)

Herita heeft het voorrecht om waardevolle historische plekken in Vlaanderen te beherenen te restaureren, met de steun van vele vrijwilligers. Zo worden onze schitterende, maar vaak kwetsbare monumenten - die zoveel vertellen over onze geschiedenis - bewaard voor toekomstige generaties. Het erfgoed dat we beheren stellen we open voor het publiek. Zo kan een brede waaier aan bezoekers deze bijzondere plekken écht ontdekken, beleven en waarderen. Vanuit onze werking trachten we zo het draagvlak voor onroerend erfgoed in Vlaanderen te verbreden en verdiepen.

Herita heeft als erfgoedstichting de ambitie om uit te groeien tot National Trust voor Vlaanderen en werkt samen met andere National Trusts wereldwijd. Op deze manier maken we deel uit van een internationale gemeenschap van meer dan 1.000 monumenten die beheerd worden in het algemeen belang. Van de gemeenschap, voor de gemeenschap. Iedereen met een hart voor monumenten, landschappen en archeologische sites is welkom om deel te nemen aan de missie van Herita: als lid, vrijwilliger, donateur, bezoeker of sympathisant. Herita brengt mensen samen: verenigd in een gemeenschappelijk doel en verzameld op erfgoedplekken vol schoonheid en geschiedenis!

- Kasteel van Horst -

(het kasteel van de Rode Ridder)

Het Kasteel van Horst is een een wondermooie waterburcht tussen de groene, Hagelandse heuvels en de fictieve thuishaven van de Rode Ridder.

1434: Het Kasteel van Horst wordt voor het eerst vermeld in schriftelijke bronnen, maar de oudste sporen dateren al uit de 12de eeuw. Het waterslot is in de stripverhalen van Willy Vandersteen de thuishaven van de Rode Ridder. De kenmerkende vierkante toren uit de 15de eeuw is een van de oudst resterende delen van de burcht. Het uitzicht van de andere vertrekken hebben we grotendeels te danken aan de 17de-eeuwse eigenares Maria-​Anna Van den Tympel. Zij laat de kapel en het koetshuis bouwen. Ze richt ook statige feestzalen in met prachtig stucwerk van de befaamde kalksnijder J.C. Hansche. Zo wordt het kasteel een ‘lusthof’ voor de Leuvense adel en een uitvalsbasis voor jachtpartijen. Omdat het slot nadien uit de mode geraakt, blijft het vrijwel onaangeroerd bewaard.

In de agenda die je terugvindt op de website www.kasteelvanhorst.be worden speciale openstellingen, werfbezoeken of activiteiten op het kasteeldomein gecommuniceerd.

PRAKTISCHE INFO:

Tickets:
vrijdag 28 juli: € 39
zaterdag 29 juli:
€ 59: parterre- & tribuneplaatsen
€ 1500: champagnetafel voor het podium (voor 10 personen)
Tickets te koop via: www.kasteelvanhorst.be
Locatie:
Grasterrein voor het Kasteel van Horst – Horststraat 28 – 3220 Holsbeek
Het Kasteel van Horst zorgt voor een adembenemend decor

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: