Een tijd geleden kondigde Henk Rijckaert zijn nieuwe comedyshow ‘Apocalyps’ aan. Nu roept hij Makers op om (letterlijk) uit hun kot te komen. Op 26, 27 en 28 april 2024 organiseert hij voor de vierde keer Maker Faire Gent: dé verzamelplek voor de meest geschifte, creatieve en vindingrijke projecten van het moment. Of zoals Rijckaert het omschrijft: een zotte doe-het-zelf kermis waar alles kan en mag. Makers kunnen zich aanmelden via www.makerfairegent.be.

MAKER FAIRE GENT
Maker Faire Gent, het grootste DIY-festival ter wereld, strijkt komend voorjaar voor de vierde keer neer in Gent. Een robot battle, een machine die bliksemschichten creëert, rondvliegende zeppelins, ... Je kan het niet gek genoeg bedenken of je komt het er tegen. Er is van alles te zien, doen en beleven voor alle leeftijden. Van hand-, las- en soldeerwerk tot eigenzinnige games, workshops, keynotes en cosplay. In 2019 bracht Henk Rijckaert het Amerikaanse concept voor het eerst naar ons land. Met groot succes want de voorbije edities waren telkens helemaal uitverkocht.

HENK RIJCKAERT ZOEKT MAKERS
Wie in zijn atelier een tweede thuis vindt of elk vrij moment aan zijn uitvinding werkt, moet erbij zijn op de vierde editie van Maker Faire Gent. Iedereen die actief bezig is met dingen creëren, is welkom om zijn/haar/hun projecten te laten zien aan een groot publiek. Van smeden tot hackers, robotbouwers tot kunstenaars en van amateurs tot professionals. Als Maker kan je op Maker Faire Gent jouw project showcasen, een keynote speech geven, een workshop organiseren of een experiment begeleiden. Ook wie een ander geschift idee heeft, wordt aangemoedigd om zijn ding te komen doen. Hoe gekker, hoe liever.

RACEN MET STAAFMIXERS, BOORMACHINES EN SLIJPSCHIJVEN
Van staafmixer tot slijpschijf, elk soort elektrisch handgereedschap kan omgebouwd worden tot een racewagen. Tijdens de openingsavond van Maker Faire Gent op 26 april 2024 wordt het Belgisch Kampioenschap Power Tool Drag Racing georganiseerd. Makers van over het hele land nemen het tegen elkaar op met zelfgebouwde, door power tools aangedreven racemachines. De snelste racer wordt bekroond met de Belgische titel. Wie dit jaar wil deelnemen met een eigenhandig gebouwde bolide, kan zich nu inschrijven. Ook de X-factor wordt beloond. De machine die er het meest indrukwekkend uitziet, wordt uitgeroepen tot ‘Meest Wacky Racer’.

"OP MAKER FAIRE GENT LAAT IK ME TELKENS WEER VERBAZEN DOOR DE CREATIVITEIT VAN MENSEN. HOE ZE OP EEN BEPAALD IDEE KOMEN, IS SOMS TE GEK VOOR WOORDEN." — HENK RIJCKAERT

CALL FOR BUILDERS & VOLUNTEERS
Zoals het echte Makers betaamt, doet Maker Faire Gent zo veel mogelijk zelf. Henk Rijckaert bouwt het festival ieder jaar eigenhandig op, samen met zijn ‘Army of Makers’. Helpende handen die voor de start de Faire mee helpen opbouwen: buitenmeubilair, naambordjes, standen voor de Makers en veel meer. Ook vrijwilligers die tijdens het festival willen meedraaien, worden met open armen ontvangen.

COMEDIAN HENK RIJCKAERT
Vanaf januari 2024 trekt Henk Rijckaert op tour met zijn nieuwe comedyshow ‘Apocalyps’. Want hij blijft in de eerste plaats natuurlijk comedian. Al is het Makerschap nooit veraf. Welke skills heb jij om het einde van de wereld te overleven? Kan jij met een tak en een touw een pijl en boog maken om zelf je eten te vangen of een beer te verjagen? Kan jij een ruimteschip bouwen met niets meer dan een wasmachine, een microgolfoven en die afgedankte laptop van het werk om een kolonie te starten op Mars? Zijn we klaar voor de apocalyps? Of gaan we gewoon allemaal samen lachend ten onder?

MAKER FAIRE GENT gaat in 2024 door op 26, 27 en 28 april in Chinastraat Gent. Tickets zijn later verkrijgbaar.

MAKERS, RACERS, BUILDERS & VOLUNTEERS kunnen zich tot en met 1 maart 2024 aanmelden via www.makerfairegent.be.

HENK RIJCKAERT gaat op 26 en 27 januari 2024 in première met ‘Apocalyps’ en trekt nadien door Vlaanderen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.henkrijckaert.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over