Peter Minnebo

Hartje zomer! De gedroomde tijd om muziek te rijmen met de natuur. Met nog steeds evenveel liefde voor al dat moois zet de Belgische pianist en componist Daniel Verstappen zijn reis door de jaargetijden verder.
Zijn moderne pianoversie van Vivaldi Zomer, met orkestrale en elektronische toevoegingen in een spel van vingervlugheid, wordt nu ook prachtig in beeld gebracht. Een waardig vervolg voor het letterlijk oogverblindende Winter, onder het Zweedse noorderlicht.

Deze keer zocht de cross-over pianist zijn droomlocatie dichter bij huis. Daarom zeker niet minder sprookjesachtig dan het hoge noorden. De winterse gloed weerspiegelt zich nu in een zomerse bloemenzee. Zo bracht hij twee rozentuinen samen, Coloma in Sint-Pieters-Leeuw met meer dan 3000 verschillende soorten rozen en de grootste private rozentuin ter wereld, Rosarium van Luc Van Esser, in het Limburgse Kinrooi.

Wat als pianotonen kunnen baden in een zee van rozen? Ontdek hier de video

EEN BLIK OP DANIEL's TOEKOMSTMUZIEK:

World Tour 23 - 24 doorheen wereldberoemde concertzalen
w.o. Carnegie Hall New York & Sidney Opera House

De Belgische pianist & componist Daniel Verstappen treedt overal ter wereld op. Absoluut hoogtepunt vorig jaar was de Wereldexpo in Dubai, in aanwezigheid van ons koningspaar.
Een onvergetelijke ervaring voor Daniel, waarover hij uitvoerig vertelt in zijn documentaire “Bridge Between Cultures”.

Momenteel bereidt hij een wereldtournee voor, doorheen Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. De Reconnection World Tour gaat langs gerenommeerde concertzalen als Carnegie Hall New York, Sydney Opera House, Kennedy Center Washington, Harpa Ijsland,... alsook enkele Belgische concertzalen.

Bekijk hier het volledig overzicht

Net zoals de eerdere concerten van zijn Reconnection tour, zal Daniel vergezeld worden door altvioliste Marina Barskaya (Brussels Philharmonic). Een extra beleving creëren en klassieke muziek in een nieuw jasje steken en daardoor generaties en culturen met elkaar verbinden. Dat is wat Daniel weet te realiseren met zijn eigen muziek, aangevuld met bekende klassieke meesterwerken.

Daniel Verstappen: "Een nieuw tijdperk binnen de klassieke muziek is aangebroken. Concertzalen komen tegemoet aan de vraag om klassieke muziek op een andere, modernere wijze voor een jonger publiek te brengen. Carnegie Hall in New York, wil tevens de concertzaal worden waar alle stijlen mogelijk zijn. Ik ben dan ook ontzettend vereerd hier te mogen spelen. Een kinderdroom die werkelijkheid wordt."

Daniel Verstappen is internationaal actief en trad in het kader van The Night of The Proms op met grote namen als Andrea Bocelli, Ennio Morricone, John Miles, Hooverphonic, Anastacia, Gloria Estefan e.a.

Daarnaast gaat hij ook samenwerkingen aan met Vlaamse artiesten. Vorig jaar maakte hij samen met Dimitri Vantomme een bewerking van “Mag ik dan bij jou”.Eerder verscheen ook “On My Mind” met zijn Limburgse provinciegenoot Loredana. Ze waren samen te zien in het tv-programma Tulpen uit Antwerpen, met hun interpretatie van het nummer “Kronenburgerpark” van Frank Boeijen.

In Vlaanderen sluit Daniel de zomer af met een Kasteelconcert op zaterdag 16 september, in het prachtig kasteeldomein van Alden Biesen in Bilzen: https://kasteelconcert.eventgoose.com

info: https://www.danielverstappen.com/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Daniel Verstappen
Meer over