Na 10 jaar afwezigheid komt het Béjart Ballet Lausanne volgende maand eindelijk terug naar Antwerpen met de voorstelling 'Béjart Fête Maurice', met als apotheose de iconische Boléro. Voor de uitvoering van dit mythisch ballet is het gezelschap nog op zoek naar figuranten: Een unieke kans voor plaatselijke dansers die graag op het podium willen staan met het Béjart Ballet Lausanne!

Kandidaten kunnen zich vanaf nu aanmelden via het online inschrijvingsformulier: KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJVINGSFORMULIER

Stormloop naar tickets voor langverwachte terugkeer van het Béjart Ballet naar Antwerpen

Het Béjart Ballet Lausanne komt volgende maand, van donderdag 25 t.e.m. zondag 28 mei, na 10 jaar afwezigheideindelijk terug naar Antwerpen, en dit wordt duidelijk enthousiast onthaald: Intussen zijn reeds 3 voorstellingen volledig uitverkocht. Wegens de grote vraag naar tickets werd er dus een een 4e extra show toegevoegd die zal plaatsvinden op zondag 28 mei. Zij die deze langverwachte terugkeer niet willen missen, kunnen nog tickets kopen voor deze lààtste extra voorstelling via www.gracialive.be.

Het gerenommeerd Zwiters balletgezelschap zal in de Stadsschouwburg in Antwerpen staan met de voorstelling 'Béjart Fête Maurice': Hierbij zal het niet alleen een creatie van huidig artistiek leider Gil Roman brengen ('Tous les hommes presque tojours s'imaginent'), maar ook twee balletten van Mauricé Béjart: 'Béjart Fête Maurice', een ode aan de oprichter met fragmenten uit zijn bekendste choreografieën, én als apotheose ook de 'Boléro', op muziek van Ravel.

25 lokale figuranten maken kans om het podium te delen met het Béjart Ballet Lausanne

De 'Boléro' is één van de meest gekende balletten van Béjart, waarbij één mannelijke of vrouwelijke solist centraal op een tafel staat, omringd door een steeds groter wordende kring mannelijke dansers. Voor de uitvoering van dit mythisch ballet tijdens de voorstellingen in Antwerpen, wilt het balletgezelschap beroep doen op plaatselijke figuranten en is het op zoek naar 25 mannelijke dansers om te participeren aan deze magistrale choreografie. Een unieke kans voor zij die er van dromen het podium te delen met dit wereldbekend balletgezelschap!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: