Het professionele theatergezelschap ‘Het Farcetheater’ organiseert vanaf september een theateropleiding. Onder meer acteurs Peter Van Asbroeck, Christel Domen en Chris Van Espen zullen lesgeven. Ook het komische aspect zal een belangrijk onderdeel van de lessen zijn.

In het najaar geeft ‘Het Farcetheater’ een theatercursus voor jongeren en volwassenen. “Je hebt geen ervaring nodig, enkel veel goesting”, zegt oprichter Anthony Van Caeneghem. “Spelplezier staat namelijk voorop in de Farce Academy.”

Naast de basistechnieken van theater zal ook het komische aspect van theater aan bod komen. “In veel theateropleidingen wordt er weinig aandacht besteed aan het komische genre. Nochtans kan je als acteur heel veel leren van komedie”, legt Van Caeneghem uit. “Met onze acteurs is er alvast veel ervaring om je de kneepjes van het vak te leren.”

In de ‘Farce Academy’ zullen 3 groepen worden gemaakt: jongeren van 12 tot 14 jaar, van 15 tot 17 jaar en volwassenen. De cursus zal plaatsvinden van eind september tot begin december in de Nieuwe Melac in Gent (Zwijnaarde). Er wordt lesgegeven door professionele acteurs. Zo zullen Peter Van Asbroeck, Saskia Debaere, Christel Domen, Chris Van Espen en Anthony Van Caeneghem deze cursus op zich nemen. In 2021 zal er een vervolgcursus worden aangeboden.

Inschrijven kan via www.farcetheater.be en dan doorklikken naar ‘Farce Academy’ of gewoonweg via info@farcetheater.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over