De zevenkoppige HIPHOP/R&B-geïnspireerde girl group XG is begonnen aan hun allereerste wereldtournee en stopt ook in enkele Europese steden. XG, bestaande uit JURIN, CHISA, HINATA, HARVEY, JURIA, MAYA en COCONA, debuteerde in maart 2022 met hun eerste single 'Tippy Toes’. Sindsdien stonden ze al op internationale podia in de Verenigde Staten, Japan, Korea, Australië, Singapore, de VAE, Maleisië en China. Op 27 november komen ze naar Vorst Nationaal in Brussel tijdens hun 'XG 1st WORLD TOUR The First HOWL’. 2 dagen later staan ze op het podium van AFAS Live in Amsterdam. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 14 juni om 10.00 uur via greenhousetalent.com.

XG werd gelanceerd onder de wereldwijde entertainmentproductiemaatschappij "XGALX," die bekend staat om het creëren van artiestengroepen met een unieke wereldvisie en het wereldwijd uitdragen van een "BOLD" cultuur. In september 2023 brachten ze hun eerste mini-album "NEW DNA" uit, dat meteen de eerste plaats veroverde in de Billboard JAPAN "Hot Albums" chart. In november van datzelfde jaar hielden ze hun eerste solo liveconcert, "XG 'NEW DNA' SHOWCASE in JAPAN," in de Pia Arena MM.

De girl group heeft al op tal van grote muziekfestivals wereldwijd opgetreden en geschiedenis geschreven door als eerste Japanse artiesten de top te bereiken van de Amerikaanse Billboard-hitlijst "Hot Trending Songs Powered by Twitter". Daarnaast waren zij de eerste Japanse girl group die op de cover van het gelijknamige Amerikaanse tijdschrift stonden.

De naam "XG" staat voor "Xtraordinary Girls," met als doel mensen van diverse achtergronden wereldwijd te inspireren door hun onconventionele stijl van muziek en optredens.

Tickets voor 'XG 1st WORLD TOUR The first HOWL’ zijn beschikbaar vanaf vrijdag 14 juni om 10.00 uur via greenhousetalent.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over