Hooverphonic bestaat twintig jaar, en dat vieren ze met de release van hun negende studioalbum ‘In Wonderland’; een collectie singles, met meerdere vocalisten. In de twee decennia van haar bestaan verwerft Hooverphonic zich een legendarische status in eigen land.

In België is de groep niet alleen een gekoesterd muzikaal instituut, maar ook al twintig jaar een ware hitmachine. Het succes van hun recente single, het funky Badaboum, met een opwindende glansrol voor de Franse zangeres Emilie Satt (cfr. Madame Monsieur, Oxmo Puccino, Benjamin Siksou…) is hiervan het zoveelste bewijs.

Als vanouds vormen bassist/programmeur Alex Callier en gitarist Raymond Geerts de creatieve kern van de groep. In de voorgaande twintig jaar werd Hooverphonic steeds gecompleteerd door een vaste gastvocaliste. Wanneer in 2015 een eind komt aan de samenwerking met Noémie Wolfs, besluiten Alex Callier en Raymond Geerts bij het maken van ‘In Wonderland’ tot een andere aanpak. Op het nieuwe album zijn meerdere stemmen te horen, zowel mannelijke als vrouwelijke, met verschillende timbres die elk nummer een eigen karakter geven. Alweer een eclectische plaat, met als rode draad de melancholische strijkers, eigen aan Hooverphonic.

Na vorige uitverkochte tournees start op 6 april in Ancienne Belgique de 'In Wonderland Tour' waarbij Hooverphonic, bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en meerdere intrigerende, karaktervolle stemmen, zijn nieuwe én oude hits zal voorstellen. Het concert in De Roma is inmiddels uitverkocht, voor de shows in Ancienne Belgique, Capitole Gent en Le Forum in Luik zijn er nog tickets.

06.04.2016

Ancienne Belgique, Brussel

Tickets: € 35 (incl. servicekosten) - Laatste tickets!

Verkoop via Abconcerts.b

14.04.2016

De Roma, Antwerpen

Uitverkocht

Verkoop via Deroma.be

21.04.2016

Capitole, Gent

Tickets: € 34 | € 39 | € 44 (incl. servicekosten) - Laatste tickets!

Verkoop via Sherpa.be

22.04.2016

Le Forum, Luik

Tickets: € 25 | € 27 | € 33 | € 36

Verkoop via Leforum.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over