Hooverphonic trekt met Reflection Tour doorheen Vlaanderen

n 1996 verscheen Hooverphonic op de Belgische muziekscène met 'A New Stereophonic Sound Spectacular'. Regisseur Bernardo Bertolucci viel voor de filmische kracht van het nummer '2Wicky' en gaf het een prominente plaats in zijn film 'Stealing Beauty'. Nadien verscheen '2Wicky' op nog twee andere soundtracks en zo effende de song het pad voor de internationale doorbraak.

Hooverphonic bleef constant in beweging en varieerde van triphop tot psychedelische weirdness en symfonisch geweld. Op 15 november 2013 bracht de groep rond Alex Callier, Raymond Geerts en Noémie Wolfs met 'Reflection' hun achtste studioplaat uit. Het werd een energieke ode aan de analoge sound, ditmaal zonder toeters, bellen of ... strijkers.

Alex Callier wou de plaat opnemen in ruimtes die nooit eerder door andere bands gebruikt waren en - aan de hand van de specifieke galm die er heerste - ingaan tegen de steriele digitale geluidseffecten die tegenwoordig de muziek standaardiseren. Via het project 'Hooverdomestic' vond de groep vier unieke locaties die een week lang in een opnamestudio getransformeerd werden: een tot loft gerestaureerde steenfabriek in Boom, twee majestueuze huizen in Gentbrugge en in de Champagnestreek en de oude boerderij van een kunstverzamelaar in Kermt. Een deel van de vocals werden ook opgenomen in een kerk.

Op 'Reflection' hebben de strijkers plaats geruimd voor de stemmen, die centraal staan. Naast de gerijpte stem van Noémie horen we ook backing vocals van drie jonge gasten die het geheel een "naïef sixties kantje" bezorgen. Het publiek is duidelijk opgetogen over de nieuwe sound van Hooverphonic, want 'Reflection' kwam meteen op nummer 1 in de Ultratop 100 albumlijst binnen. Zowel het album als de eerste single (Amalfi) haalden na amper één week goud.

Onder het motto "What we play, is what you get!" brengt Hooverphonic in het voorjaar hun nieuwe sound tot leven in de concertzalen. Naast nieuw werk, zullen ze ook de hits en enkele vergeten albumtracks analoog presenteren. Bent u ook benieuwd over welke verborgen echokamers het Depot (Leuven), Capitole (Gent), Koninklijk Circus (Brussel), Forum (Luik), Théâtre de Namur, Den Atelier (Luxemburg), Concertgebouw (Brugge), Cultuurcentrum Hasselt en Théâtre Royal de Mons beschikken? Aarzel dan niet te lang, want de voorverkoop start op vrijdag 6 december om 11 uur!

Data en locaties

  • 23.03 - Depot, Leuven
  • 28.03 - Capitole, Gent
  • 04.04 - Koninklijk Circus, Brussel
  • 26.04 - Forum, Luik
  • 27.04 - Theatre de Namur, Namen
  • 30.04 - Den Atelier, Luxemburg
  • 02.05 - Concertgebouw Brugge, Brugge
  • 05.05 - Cultuurcentrum Hasselt, Hasselt
  • 07.05 - Théâtre Royal de Mons, Bergen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: