Na succesvolle tour als HURORAM! nu nieuwe theatershow BIMDEK

Hugo Matthysen gaat opnieuw op tour met zijn vaste kompanen Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert. Nadat ze in 2023 al een grote ronde langs de theaters maakten als HURORAM!, komen Matthysen, Mosuse en Van Ballaert in 2024 en 2025 op de proppen met een nieuwe tour getiteld 'BIMDEK'. Ook daarin zal de muziek van Hugo Matthysen centraal staan. In oktober starten de try-outs; de première vindt plaats op 30 januari 2025 in Leuven. De volledige speellijst werd vandaag aangekondigd via LiveComedy.be.

Het repertoire van Hugo Matthysen schijnt eindeloos en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er na de succesvolle tour van HURORAM! nog steeds veel materiaal op de plank was blijven liggen. Ruim voldoende voor een nieuwe voorstelling waarmee het trio vanaf volgend seizoen langs de theaters zal trekken. Dit keer niet als HURORAM!, wel als Matthysen, Mosuse en Van Ballaert en met tournaam 'BIMDEK'. Het woord zou komen uit een taal met maar één woord, namelijk Bimdek. Vrij vertaald betekent het zoveel als 'Theatertour van Matthysen, Mosuse en Van Ballaert'.

In 2023 gingen Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert in première met hun eerste theatertour als HURORAM!, nauwelijks twee maanden nadat ze hun laatste show als Clement Peerens Explosition speelden in een tot tienmaal toe uitverkochte Roma. Met een setlist die bestond uit muzikaal werk uit de volledige carrière van Matthysen, wisten ze zo'n vijftig zalen over heel Vlaanderen te vullen. Ook die tour werd afgesloten in een uitverkochte Roma. Dat het drietal, nu als Matthysen, Mosuse en Van Ballaert, opnieuw een tour zou doen stond in de sterren geschreven. Er bleef immers nog heel wat van het iconische werk van Hugo Matthysen onaangeraakt. Net als in de vorige tour, kan het publiek ook nu rekenen op een diepe duik in het repertoire, met nieuwe nummers en bindteksten die de nodige lachspieren zullen masseren.

Na de première in Minnepoort Leuven, passeert de tour onder andere in Arenberg Antwerpen, Stadsschouwburg Mechelen, De Vooruit in Gent en C-Mine Genk. Tickets voor de volledige tour zijn te koop via LiveComedy.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: