I will, I swear is één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2015, dat maakte Studio Brussel vrijdagochtend bekend. I will, I swear verovert zo een plaats op het podium van de AB en een spot op Pukkelpop.

De beloftevolle band rond Jonathan Van Landeghem en Fien Deman lost hiermee de hooggespannen verwachtingen in. Unday Records ontdekte I will, I swear als prille band in 2013 en de band bereikte met haar eerste release meteen een internationaal publiek. Ze kon rekenen op de steun van invloedrijke blogs als Disco Naiveté en de gerenommeerde designer Elie Saab koos hun single Long Days als soundtrack voor zijn nieuwe collectie.

I will, I swear kreeg haar radiodebuut in de Vi.be selectie van Radio 1 in 2013 met Sleep. Vorig jaar pikte duyster hun single Mess op, de bijdrage van I will, I swear aan de labelcompilatie Music For Undays.

Het duo evolueerde ondertussen naar een zevenkoppige live band met strijkers en speelde al shows in het Depot, Cactus en op Boomtown festival. Hun eerste ep Strings of Gold wordt binnenkort verwacht op Unday.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: