Grootste geldprijzen en ondersteuning voor jonge artiesten in België

De PrixFintroPrijzen “supporting young artists” richten zich specifiek tot jonge kunstenaars en artiesten en zijn, nauwelijks twee jaar na hun creatie, al een begrip in de artistieke wereld. De laureaten ontvangen niet alleen een fikse geldprijs maar ook ondersteuning op andere vlakken, zoals writers/artists in residence plaatsen of mentorschappen bij bekende kunstenaars. Jaarlijks wordt er maar liefst 80.000 euro verdeeld over de categorieën: Literatuur, Film & Fotografie, Theater & Dans en Beeldende Kunsten.

Bekende ambassadeurs uit de wereld van de kunsten ondersteunen de PrixFintroPrijs en een aantal onder hen werken er actief aan mee in de vorm van mentorships en artist in residence plaatsen. Dat gaat van regisseur Michael Roskam, theatericoon Warre Borgmans en de bejubelde dichteres Charlotte Van den Broeck tot beeldend kunstenaars Hans Op de Beeck en Koen Vanmechelen en cineasten Jean-Pierre en Luc Dardenne.

Inschrijvingen zijn geopend: draag tussen 6 februari en 31 maart een jong talent voor!

Kandidaten kunnen niet zichzelf inschrijven. Elke persoon, academie, uitgeverij, vereniging of cultuurorganisatie die zich actief bezighoudt met een van de bovenstaande categorieën kan een jong talent (minimum 18 en maximum 32 jaar) voordragen, en dit tot 31 maart. Een korte motivering en de nodige praktische info invullen op het inschrijfformulier volstaan. Het formulier vindt u via www.fintro.be/fintroprijs

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over