David Calvitto laat publiek geloven wat illusie blijkt te zijn in theatervoorstelling

Vanaf 27 november 2013 is de Engelstalige solovoorstelling ‘The Event’ te bezichtigen in diverse Nederlandse theaters. In deze voorstelling gaat acteur David Calvitto op zoek naar het verschil tussen waarheid en illusie. Calvitto laat het publiek op een intelligente en weergaloze wijze ervaren, wat er gebeurt als alles waar we in geloven een illusie blijkt te zijn. “Marvelously exploits the important spark of something strange and real happening in front of your face.” - The New York Times

De voorstelling    

‘The Event’ is een doordachte, indringende en soms vrolijk makende monoloog, die opzettelijk de  fantasie prikkelt. De voorstelling is geschreven door John Clancy en ging in 2009 in première op het Edinburgh Festival Fringe in Schotland. Calvitto ontving unaniem lovende recensies voor zijn performances in ‘The Event’.

David Calvitto
David Calvitto bracht ‘The Event’ in meer dan twintig steden, waaronder  Adelaide, Berlijn, Glasgow, Londen, New York en Perth (Australië). Voor zijn rol in deze Engelstalige solovoorstelling ontving hij in 2010 de onderscheiding voor ‘Best Theatre Performer’ op het Adelaide Fringe Festival. Calvitto was eerder te zien in ‘One flew over the cuckoo’s nest’ (2004) en ‘Twelve angry men’ (2003 – 2004).

Theater uit alle windstreken

Je hoeft niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. DommelGraaf Theaterproducties laat zich inspireren door de kwaliteit van de internationale theaterwereld en laat zich leiden door de unieke pracht van de podiumkunsten uit alle windstreken. DommelGraaf Theaterproducties presenteert o.a. dans, zang, muziek, acrobatiek, toneel, ballet, opera en andere bijzondere podiumkunsten. Er wordt hierbij altijd gekozen voor theatervoorstellingen, die een uniek en werelds theatergevoel creëren.

Meer informatie

‘The Event’ is vanaf 27 november 2013 te zien in diverse Nederlandse theaters. Voor meer informatie en de complete speellijst kijk op: www.wereldtheater.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
David Calvitto
Datum: 
vanaf 27 november 2013
Locatie: 
Diverse Nederlandse theaters