Internationaal bekend komiek Jan Van Dyke kiest weer met volle goesting voor het theater.

Komisch acteur en komiek Jan Van Dyke komt het komende theaterseizoen terug naar het theater. Na een pauze heeft de theatermicrobe deze artiest opnieuw te pakken gekregen. Jan Van Dyke is dit najaar alvast te zien op de planken van het Echt Antwaarps Theater. Vervolgens zal Jan Van Dyke zijn tanden zetten in een komedie bij De Komedie Compagnie. Jan Van Dyke, gerenommeerd voor zijn visuele acts, schitterde op de podia van grote internationale showtempels o.a. in Parijs, Monte-Carlo en Berlijn. In eigen land is Jan vooral bekend van de komische VTM-serie “Twee straten verder” met Carry Goossens en zijn zomershows in Het Witte Paard te Blankenberge.

Terug het theater in

2015 klopt aan bij Jan Van Dyke met grootse plannen. Het publiek krijgt hem terug te zien in het theater. Jan Van Dyke getuigt enthousiast: “Ik ben in de wolken dat ik het komende seizoen weer aan de slag kan met mijn grote passie: het theater. Het is dan ook nog eens een heerlijke uitdaging én compliment om te mogen spelen bij twee komische theatergezelschappen van de bovenste plank: het Echt Antwaarps Theater en De Komedie Compagnie. Ik sta te popelen van ongeduld om er aan te beginnen.”

Warm weerzien met vrienden

Jan kijkt met plezier uit naar beide voorstellingen: "Ik kan bijna niet geloven dat het al 28 jaar geleden is dat ik voor het eerst met Ruud De Ridder op het podium stond in het Echt Antwaarps Theater. Dat was met de voorstelling "Vijgen na Kerstmis". De tijd vliegt. Begin de jaren '90 stond ik op de bühne in het "Lido" in Parijs. Dirk Van Vooren kwam er op bezoek bij mij. We koesteren een gezamenlijke passie voor visuele, komische acts. Binnenkort ga ik eindelijk met hem op de planken staan in een komedie van De Komedie Compagnie."

Koffer vol inspiratie

Jan Van Dyke is in Vlaanderen en het buitenland gelauwerd om zijn humoristische, visuele acts. “Ik heb door de jaren heen een stijl ontwikkeld die herkenbaar en uniek is. Deze elementen bepalen voor een stuk mijn speelstijl in het theater, maar natuurlijk ga ik mij ook laten inspireren door de creatieven en artistiek verantwoordelijken van elk stuk waarin ik te zien zal zijn. Deze vorm van samenwerken is voor een artiest het mooiste dat er is, elkaar inspireren om het publiek een onvergetelijke theaterbelevenis te bezorgen.”

Indrukwekkende internationale bagage

De bio van Jan Van Dyke is er eentje waar Vlaanderen trots mag op zijn. Jan legde een indrukwekkend internationaal parcours af met zijn visuele shows. De grootste revuetempels uit Europa boden hem een plaats op de bühne aan. Daarnaast was hij ook te zien in operettes, internationale circusshows en theatervoorstellingen. Tot de verbeelding sprekende theaters zoals de Sporting Club van Monte-Carlo én het Lido in Parijs zetten Jan Van Dyke op hun programma.

In eigen land, kent men Jan Van Dyke uit de VTM-serie “Twee straten verder” waarin hij verschillende typetjes speelde. Hij schitterde recent ook vier zomers lang in Het Witte Paard te Blankenberge. De basis van alles werd gelegd in 1968, toen kreeg Jan een contract van “één week” aangeboden in het ondertussen legendarisch geworden Variété Theater “Oud België” te Antwerpen. Van daaruit lanceerde Jan zijn artistieke loopbaan. Hij acteerde vier seizoenen bij het KJT in Antwerpen, hij speelde in films van René Vlaeyen aan de zijde van Gaston & Leo en hij maakte de Vlaamse theaterpodia onveilig in komedies en spektakels.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over