Dit weekend gaf K3 de aftrap van hun nieuwe tournee doorheen België en Nederland. Wij hadden een gesprekje met K3 over hun nieuwe tournee en natuurlijk over Kristel haar nieuwe zwangerschap.

Hallo K3
gisteren ging de nieuwe show in première. Het heeft weer een tijdje geduurd voor we jullie op het podium zagen. Hoe voelde het om terug tussen het publiek te staan?

Kristel: Alsof we nooit zijn weggeweest. De kindjes kennen nog altijd onze liedjes!

Kathleen: Het is inderdaad heel leuk! We hebben net de opnames van de film achter de rug, maar dan heb je uiteraard geen contact met de fans. Daarom is het nu bijzonder fijn om terug al die lieve kids in levende lijve te zien.

Karen: Het doet inderdaad heel goed! Ik was bijna vergeten hoe leuk het was om al die lieve en lachende gezichtjes te zien!

Als allereerste liedje zongen jullie iets nieuws. Is dit dan ook de voorbode van een nieuw album?

Kristel: We beginnen de show met een medley van oudere hits, maar er zitten inderdaad 2 nieuwe nummers in de show, namelijk Trouwen en Betoverd. Nummers die niet alleen in de nieuwe show zitten, maar ook in onze nieuwe film “K3 en het Ijsprinsesje”.

Karen: Maar er komt inderdaad in september een nieuw K3-album uit!

Kristel allereerst proficiat met u zwangerschap. Hoe voelt het om voor de 2de keer mama te worden?

Kristel: ’t Was een grote verrassing dat Nanou een broertje of zusje krijgt, maar ’t is een nieuw wondertje dat we van de natuur krijgen.

Weet je al of het een jongen of een meisje wordt? (kan je het ons verklappen)

Kristel: Dat blijft een verrassing…

Karen en kathleen, komt er als je dit zo allemaal hoort geen moedergevoel bij jullie los om zelf mama te worden?

Kathleen: Ja hoor, later als ik groot ben (lacht)

Karen: Ooit wil ik inderdaad mama worden.

Gaat K3 geen optredens moeten annuleren wegens je zwangerschap? Want er was toch sprake van een tournee door Nederland aan het eind van het jaar.

Kristel: Neen. We hebben het geluk gehad dat nog nooit iemand van ons is ziek geweest, dus we hebben nog nooit een optreden moeten annuleren. Hopelijk blijft dat ook zo (lacht). Ook bij mijn vorige zwangerschap zijn onze shows gewoon doorgegaan.

Karen: Iedereen kan dus gerust zijn: alle concerten die gepland staan in Oostende, Antwerpen en Den Haag gaan zeker door!

Kristel: En ik wil ook alle fans gerust stellen. Er zijn heel veel mama’s met 2 kindjes die blijven werken, dus ik blijf ook doorgaan met K3!!! Trouwens veel mama’s moeten dagelijks gaan werken. Ik heb nog het geluk dat ik Nanou en binnenkort ook onze nieuwe spruit kan meenemen naar onze optredens!

Karen, kristel en Kathleen, jullie staan nu in Hasselt en trekken daarna nog naar Oostende en Antwerpen en Nederland. Weer massa’s kindjes zullen komen kijken naar jullie show. Dat moet toch ongelooflijk deugd doen?

Kristel: Ja! Absoluut! Het is niet evident om zo’n grote zalen uit te verkopen. Dat wil toch zeggen dat de mensen K3 nog altijd heel leuk vinden!

Kathleen: Daarom ben ik ook altijd bijzonder nerveus de eerste shows, maar daarna kan ik er echt van genieten! Ik krijg bijvoorbeeld ook nog altijd kippenvel als iedereen luidkeels Alle Kleuren meezingt!

Karen: Het is alleen een beetje jammer dat we vaak enkel de eerste rijen zien, maar gelukkig kunnen we ze wel allemaal horen!!!

Tussendoor zitten jullie nog in de filmstudio voor jullie nieuwe film die van de zomer uitkomt. Dit moet toch zeer druk zijn?

Kristel: Ondertussen zijn de opnames van onze tweede film afgelopen. Eigenlijk werken wij altijd aan 1 project. Dus als het ene is afgewerkt, kunnen wij ons ten volle concentreren op het volgende.

Kathleen: Inderdaad. Studio 100 plant trouwens alles goed in. Zo krijgen wij ook voldoende vrije tijd. We hebben trouwens onze rechterhand Stefan die alles goed regelt voor ons.

Karen: Het valt inderdaad heel goed mee. Stiekem ben ik ook een beetje blij dat we dankzij ons Kristel in het najaar ook even vrij zijn (lacht)

Wat doen jullie nu het liefst, zingen of acteren?

Kristel: Liefst de combinatie. Dat maakt musicals bijvoorbeeld ook zo leuk, maar aan de andere kant doe ik bijvoorbeeld ook ons TV-programma bijzonder graag. Het is eigenlijk de afwisseling die het voor ons al 7 jaar spannend houdt!

Kathleen: Ik doe ook beide graag, maar als ik echt zou moeten kiezen, geef ik de voorkeur aan zingen.

Karen: Eigenlijk is ook voor mij de combinatie ideaal.

Tot slot wat zouden jullie nog willen realiseren in jullie leven?

Kristel: Ik wil nog heel lang de kindjes blij maken met onze liedjes en onze optredens. Privé wens ik een gezond en gelukkig gezinnetje.

Kathleen: Ik wil ook nog heel lang zingen met mijn 2 vriendinnen.

Karen: Ooit wil ik zeker mama worden en verder wil ik ook de rest van mijn leven blijven zingen en acteren.

Bedankt karen, kristel en Kathleen en nog veel succes met jullie nieuwe tournee.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: