Peter Minnebo

Beleef een bijzonder kerstconcert met bekende artiesten: pianist & componist Daniel Verstappen, Dimi en zangeres Loredana! Niet alleen zullen prachtige kerstliederen de revue passeren, bovendien zal Daniel Verstappen de pianobegeleiding verzorgen bij een sprankelend gastoptreden van het Zonhovense koor POPTIMUS, onder leiding van dirigent Wouter Vandevoort.

Loredana (tevens uit Zonhoven) maakte met plezier wat kostbare tijd vrij, in de Eurosong aanloopperiode, als voorbeschouwing op het kerstconcert in Zonhoven.

Hoe beleeft u zelf de kerstperiode? Staat de kerstboom al ten huize Krimson?

“Hier bij ons staat nog geen kerstboom, we zijn superdruk bezig in de maand december. Enkel gaan er veel kaarsjes aan als we thuis zijn, maar weinig Home Alone. De week voor Kerst komen we stoom aflaten en gezellig samen zijn met familie.”

Grabbel eens in de ton van mooiste kerstnummers, top 3?

“ 1. White Christmas

2. All I want for Christmas is you

3. Last Christmas

Eigenlijk de traditionele songs, maar er zijn soms wel leuke uitvoeringen van.”

U bent mee op de Eurosong trein gesprongen.

“ Ik heb al eens meegedaan in 2014 met ‘ She’s after my Piano’. Ze hebben ons toen niet gestuurd naar het Eurovisie songfestival, maar we hebben er een dikke zomerhit aan overgehouden. Dus enkel maar goede herinneringen aan dit Eurosong avontuur. Dit jaar waag ik opnieuw een kans en we hopen op een nog beter resultaat.”

Wat voor een gevoel geeft het om te zingen in een kerk met zijn specifieke akoestiek?

Eigenlijk super fijn, ik heb hier in Zonhoven onlangs gezongen bij het afscheid van Pat zijn mama. Dit was heel emotioneel, maar het kwam ook echt binnen bij de aanwezigen door de fantastische akoestiek in deze mooie kerk.”

‘Ti Sento’ zou triomferen in zo’n setting, nog herinneringen aan de opnames? Ik interviewde Serge Ramaekers (die ik van in mijn jeugd ken) kort nadat het nummer opgenomen werd, ik was verwonderd van het vocale bereik, zonder te weten dat het Loredana was! Is het Italiaans iets waar je veel gevoel & power in kwijt kan?

“Het is één van mijn favoriete Italiaanse nummers, maar de song zit wel niet in onze playlist voor de kerstshow. Het is ook geen makkelijk nummer om live te zingen… We hebben er andere zeer mooie in petto!”

De teletijdmachine katapulteert jullie terug in de tijd en jullie worden 3 kerststalfiguurtjes in de kerststal : Koning Dimi, Engel Daniel en Maria Loredana. Welke persoonlijke muzikale boodschap (wens) brengt u mee voor 2023?

“ Dat de mensen een beetje liever voor mekaar zijn in deze soms moeilijke tijden…Mijn vriend Pat Krimson stelt zelf ook voor om de ezel te spelen in de stal dit jaar.” (lacht)

En voor na het kerstconcert op 11 december, waar moeten we zeker Italiaans gaan eten omgeving Zonhoven?

“Dat kan heel goed in Zonhoven, want Huize Hove een fijne bistro in onze gemeente heeft een lekkere Italiaanse touch.”

Veel succes en tot zondag in de Sint-Quintinuskerk te Zonhoven!

Kom op zondagnamiddag 11 december naar de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven (centrum); het concert start om 15.00 uur.

Kortom, laat uw Kerstmaand goed beginnen vanuit de 'Kathedraal van de Kempen'.

Tickets en info:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Loredana
Datum: 
11 december 2022
Locatie: 
Zonhoven

Reservatie:

https://kerstconcertzonhoven.eventgoose.com/
Meer over