Vanaf maandag 3 april zal Jacotte Brokken het weerteam van Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen versterken. Frank Deboosere neemt op maandag 20 maart na 36 jaar afscheid als weerman.

Jacotte is afkomstig uit het Waasland. Ze haalde een master Chemie aan de UAntwerpen en volgde daarna het postgraduaat Digital Content Creation aan de Arteveldehogeschool.

In 2019 nam Jacotte als jonge mediamaker deel aan Studio Dada op Studio Brussel en sindsdien werkte ze als digital creative bij onder meer Culture Club, VRT Innovatie en De Warmste week. Daarnaast doceert Jacotte klimaatjournalistiek aan de Arteveldehogeschool en brengt ze wetenschapsjournalistiek in alle mogelijke vormen zoals TikTok en podcasts. Vanaf begin april komt daar ook het VRT-weerbericht op radio, televisie en online bij. Jacotte zal twee dagen per week als weervrouw aan de slag gaan op alle platformen. Ze zal op 3 april voor het eerst te horen zijn op Radio2 rond 11.30 uur. Jacotte maakt haar televisiedebuut op Eén om 20.10 uur.

Image

Jacotte Brokken: "Ik kijk er enorm naar uit om mij in dit nieuwe stukje wetenschapscommunicatie te smijten. Want dat is uiteindelijk ook wat het weer is: de complexe weermodellen en voorspellingen van het KMI vertalen naar een handig en verstaanbaar weerbericht voor een breed publiek. Ik heb al heel wat ervaring met wetenschap brengen op sociale media en in online video. Datzelfde op radio en tv klaarspelen, stond al een hele tijd op mijn bucketlist."

Dimitri Verbrugge, hoofdredacteur VRT NWS: "Als je ziet hoe weerfenomenen en de klimaatverandering ons dagelijks leven bepalen, is uitleg bij het weer meer dan ooit erg belangrijk. Ik ben dan ook blij dat Jacotte ons weerteam met Sabine en Bram komt versterken. Zo willen we alle Vlamingen elke dag van het jaar blijven informeren over het weer op radio, tv en online. We wensen Jacotte alle succes toe."

Jacotte wil zich de eerstvolgende weken inwerken in haar nieuwe functie. Interviews worden op een latere datum gepland.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over