Jan Verstraeten is going places. Een paar maanden na de release van zijn geprezen debuutalbum 'Violent Disco' begint onze favoriete zanger, schilder en allround fenomeen aan een Frans avontuur, maakt hij zijn tv-debuut en heeft hij een verbluffende nieuwe videoclip klaar.De video voor ‘Cry Baby’ is gedistilleerd uit de indrukwekkende debuutfilm ‘Drift’ van regisseur Benny Vandendriessche. Jan herinterpreteert desolate scènes uit de film die naadloos samenvallen met de melancholische track van zijn eigen debuutalbum. De twee kunstenaars vertellen hieronder over hun samenwerking.

Jan en zijn band namen de afgelopen weken ook twee gerenommeerde tv-sessies op. Hun Basique-sessie werd vorige week uitgezonden op France 4, hun Toots-sessie wordt vanavond uitgezonden op Canvas. De volgende mijlpaal voor Jan Verstraeten staat ook al weer aan te komen. Op 9 december speelt hij op Trans Musicales in Rennes, het grootste showcasefestival van Frankrijk.

Benny Vandendriessche vertelt:
« Ik bewonder Jan's benadering van zijn muziek en zijn DIY-video's. Maar toen hij op het idee kwam om beelden van DRIFT te gebruiken voor een nieuwe videoclip, was ik niet overtuigd dat dit zou werken. DRIFT is mijn eerste speelfilm en - zoals bij alle eerste baby's - is ze me erg dierbaar. De film is radicaal, poëtisch en rauw. Je ziet een stille man die het contact met de werkelijkheid verliest, die door een vreemd landschap dwaalt, gevolgd door een meute zwerfhonden. Hoe zouden we erin slagen om deze beelden een nieuwe betekenis te geven, in plaats van te eindigen met een video die aanvoelde als een "trailer" van mijn film? Makkelijk: https://www.instagram.com/janverstraeten_official/de muziek van Jan deed het. Tien jaar na de release van DRIFT hebben de beelden een nieuw thuis gevonden. »

Jan Verstraeten vertelt:
« CRY BABY is een liefdeslied over ronddwalen door een sombere vampierstad op zoek naar de minnaar die je bent kwijtgeraakt. Je probeert wanhopig de pijn te helen: je probeert terug te keren naar het vertrouwde comfort van de duistere liefde, maar je staat met lege handen. Je steekt je kop in het zand om die verslindende gevoelens te negeren, maar het mag niet baten.
Toen ik mijn debuutalbum 'Violent Disco' aan het maken was, zag ik de film 'Drift'. Ik voelde meteen een sterke connectie: een verdwaalde kluizenaar in dorre landschappen omringd door straathonden. De film legde perfect het gevoel vast dat ik had toen ik deze liedjes aan het maken was. Ik vergat het, totdat ik Benny een jaar later toevallig ontmoette. We hebben het over de film gehad. Toen ik naar huis reed, dacht ik aan mijn liedje CRY BABY. En hoe de teksten perfect bij de film passen. De puzzelstukjes vielen op hun plaats en we monteerden samen de video. Het moest zo zijn, bedankt universum. »

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over