De organisatie van Breda Barst maakt vandaag de eerste drie namen van het 25-jarig jubileumprogramma bekend. Bazart (BE), Jett Rebel en Selah Sue (BE) verzorgen op een speciale extra vrijdagavond op 16 september de aftrap van een groots verjaardagsfeest. Onder de naam ‘Barst B’day Bash’ presenteert Breda Barst op deze extra vrijdag een intieme avond vol grote namen en met een beperkt aantal kaarten. De kaartverkoop voor deze speciale avond start op vrijdag 22 april om 10.00 uur. Er komen deze vrijdagavond nog meer acts, maar die namen houden we nog even voor ons.

Popfestival Breda Barst begon op 24 juni 1995 op het terrein van de Chassé-kazerne. Negen bands, waarvan vijf uit de regio, speelden voor zo'n 2000 betalende bezoekers. In 1999 verhuisde het festival naar het Valkenberg Park en schrapte de entreeprijs. Inmiddels is Breda Barst een begrip met jaarlijks ruim 50 acts op 4 podia.

Mede dankzij al onze vrijwilligers lukt het ons om ieder jaar weer een gratis toegankelijk festival te organiseren. Ook dit jaar blijven onze zaterdag en zondag, zoals je van ons gewend bent, gratis. En omdat we speciaal voor onze 25e jubileumeditie graag een keer groots willen uitpakken, roepen we dit jaar als extraatje eenmalig een betaalde vrijdagavond in het leven, de Barst B’day Bash. De eerste 1.000 kaarten bieden we aan voor € 25 (inclusief servicekosten). Daarna zijn de kaarten verkrijgbaar voor € 30 (inclusief servicekosten). Ook op zaterdag en zondag kun je een verjaardagwaardig programma van ons verwachten. De programmering voor deze dagen maken we later bekend.

“De extra vrijdagavond is voor ons wel spannend. We willen laagdrempelig en toegankelijk blijven, maar ook een keer goed uitpakken, met acts die normaal op Pinkpop of Werchter staan. Met dit programma zien wij dat helemaal zitten en € 1 voor ieder jaar Barst leek ons een mooie symbolische prijs. Zo hopen we een prima balans gevonden te hebben.”

Jurgen Blommaert, voorzitter Breda Barst

Jett Rebel zette het Valkenberg al op z'n kop in 2014 en komt nu terug met alweer een nieuwe versie van zichzelf. Dat Rebel een muzikaal multitalent is, was al bekend maar hij verwoordde in de zomer van 2021 ook als de beste de frustraties van de culturele sector (en die van de Breda Barst) in de pandemie. Zijn 'Please Don't Cancel This Tour, Tour' werd – we weten het – gecanceld in november, maar hij is er weer en komt naar Breda.
De Belgische indiepopgroep Bazart werkte ook stevig door tijdens de pandemie en kwam ijzersterk terug met het album Onderweg. De gelijknamige single kreeg in oktober een nieuwe jas door de samenwerking met onze eigen S10.
Ook Selah Sue blijft zichzelf opnieuw uitvinden. Na een zelfgekozen pauze, die een tikkie langer duurde door Corona, bevestigt Selah opnieuw haar talent met het overdonderende album Persona. Hierop belicht ze haar veelzijdige persoonlijkheid, die ze onderstreept door een mix aan stijlen en bondjes met onder meer jazzbassist Marcus Miller, oud-Prince gitarist MonoNeon en de Franse rapper Benjamin Epps. Een geweldige zangeres die zich niet in een hokje laat duwen en een fantastische act voor Breda Barst.

Kaartverkoop voor Barst B’day Bash start op vrijdag 22 april om 10.00 uur viabredabarst.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over