Op dit moment speelt de Belgische jazzpianist Jef Neve zijn nieuwe plaat te Antwerpen. Hij geeft tevens tekst en uitleg bij de opnames van het album in de legendarische Abbey Road Studios te Londen. De samenwerking tussen Abbey Road en Jef Neve, is tot stand gekomen door Bowers & Wilkins.

Na een ongelofelijk parcours afgelegd te hebben als drijvende kracht van Jef Neve Trio, gaat de bekendste Belgische pianist solo...in stijl. One werd onder auspiciën van het legendarische Britse luidsprekermerk Bowers & Wilkins opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen.

Jef Neve is de meest gerenommeerde pianist en componist van België. Hij behaalde een master in de klassieke muziek en de jazzmuziek, waarna hij in 2001 specialiseerde in kamermuziek. In 2002 startte hij samen met Piet Verbist (contrabas) en Teun Verbruggen (drums) ‘Jef Neve Trio’. Samen oogsten ze grote bekendheid in zowel binnen- als buitenland. Naast zijn bezigheden bij Jef Neve Trio, bleef hij ook solo schrijven voor theater en dans. Zowel met het Jef Neve Trio als solo reisde hij de hele wereld rond: van Denemarken tot Australië, van Canada tot Japan.

Jef Neve draait al jarenlang mee aan de top. Na een succesvol project met Jef Neve Trio treedt hij nu zelf op de voorgrond en gaat hij solo. Deze carrièrewending gaat zeker niet onopgemerkt voorbij: dankzij een samenwerking met Bowers & Wilkins werd het complete album opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios, die uitgerust zijn met Bowers & Wilkins luidsprekers.

De luidsprekerproducent plaatst geluid in haar meest pure vorm centraal. Luidsprekers dienen op klankheldere wijze muziek te weergeven die zo dicht mogelijk bij het originele ligt, en dus zonder vervormingen. Bij piano is dit nog eens zo belangrijk, maar tegelijk ook extra moeilijk. Vanuit deze filosofie en de bewezen kwaliteit van Bowers & Wilkins ontstond een partnership tussen Bowers & Wilkins en Jef Neve.

“Voor mij was dit een unieke kans, gezien het perfecte geluid dat uit de luidsprekers voortvloeit. Dankzij de Bowers & Wilkins luidsprekers had ik ook echt controle over het geluid. Dit maakt een wereld van verschil wanneer je piano componeert”, aldus Jef Neve.

Dat Jef Neve wel eens songs uit een andere niche durft coveren, vloeit voort uit zijn liefde voor verschillende genres. Zo bracht hij het populaire Puppy van Netsky al eens op de piano.

Jef Neve treedt toe tot Peter Gabriels Society of Sound

One wordt opgenomen in de online muziekcatalogus van Bowers & Wilkins, de Society of Sound. Naast het gewone album verschijnt ook een Society of Sound-versie, dit is een versie opgenomen in de hoogste kwaliteit met Bowers & Wilkins luidsprekers, een album voor Japan, een iTunes album en een LP. Op het album verschijnen enkele stijlvolle herwerkingen van hedendaagse nummers, zoals Formidable van Stromae. De Society of Sound bestaat uit een aantal ambassadeurs die topkwaliteit in het beluisteren en opnemen van muziekopnames, hoog in het vaandel dragen. Peter Gabriel staat aan het roer van deze groep mensen, waar ook Dave Stewart, Cassandra Wilson, Steve Van Zandt,....deel van uitmaken.

Award

It’s Gone, het tweede album van Jef Neve Trio, was het nummer 1 jazz album in België. Het kreeg de prestigieuze Klaraprijs voor ‘Beste Internationale Jazz Album 2005. Na de release van Imaginary Road in september 2010 kreeg hij tonnen complimenten. Onder andere Music World bestempelde Jef Neve als een van de grootste pianisten in de Europese Jazz wereld.

Hij was genomineerd voor de ZAMU Awards in 2004 en 2005 in de categorie best artist. Voor de Cultuurprijzen Vlaanderen was hij in 2005 genomineerd in de categorie music, net als in de Octaves de la Musique 2005. In 2007 kreeg hij de ZAMU Award Jazz. Op de Music Industry Awards was hij drie jaar op rij geselecteerd. In 2008 en 2009 kreeg hij de award voor beste muzikant en in 2010 voor ‘beste auteur/componist’. In 2012 volgde ten slotte de MIA voor beste auteur/componist en ‘beste muzikant’.

Bowers & Wilkins heeft bijna 50 jaar ervaring in audio-engineering en geluidsoplossingen. Bowers & Wilkins maakt ‘s werelds meest geavanceerde home cinema en Hi-Fi luidsprekers, die onder andere worden gebruikt in de wereldberoemde Abbey Road Studios.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over