In een ongeëvenaarde mix van blues, rock en orkestrale grootsheid brengt Joe Bonamassa op 17 mei Live At The Hollywood Bowl With Orchestra uit via J&R Adventures. Deze monumentale CD/DVD, ook verkrijgbaar op CD/BR, 2 LP (180 gram) en digitale formats, vereeuwigt Joe's allereerste optreden in de iconische Hollywood Bowl in augustus 2023. Begeleid door een indrukwekkend ensemble van 40 orkestleden leverde Bonamassa een optreden dat nu voor altijd is vastgelegd in deze langverwachte release.

“It was a searing and dynamic performance one will not soon forget. Bonamassa is a musical hero.” - Live Music News

Live At The Hollywood Bowl With Orchestra toont Bonamassa's virtuoze mix van blues en rock, maar verheft ook fan-favoriete nummers met grandioze orkestrale arrangementen door enkele van Hollywood's beste - David Campbell, Trevor Rabin, en Jeff Bova. "Er zijn maar weinig optredens die mijn reis in de muziek beter vertegenwoordigen dan de Hollywood Bowl. Ik verhuisde naar Los Angeles in 2003 op zoek naar kansen en goedkopere huur dan New York City. Mijn eerste optreden in The Mint werd bijgewoond door 5 vrienden en dat was alles. We hebben sindsdien vaak in The Greek Theatre gespeeld, maar de Bowl is altijd een droom geweest. Het orkest en de enorme omvang van de show en de locatie is iets wat ik nooit zal vergeten. Ik ben zo dankbaar dat we deze speciale gebeurtenis in mijn leven hebben kunnen filmen," aldus Bonamassa.

De leadsingle van het album is een meeslepende live-uitvoering van Bobby "Blue" Bland's klassieker "Twenty-Four Hour Blues" van Bonamassa's laatste studio-album Blues Deluxe Volume 2. Luister naar de nieuwe live single HIER.

"Met een meesterpracticus als Joe Bonamassa op gitaar worden studio-ingrediënten live tot iets magisch omgetoverd ," zegt Kevin Shirley, de producer van het project. "Om de uitdaging aan te gaan om eerdere concerten te overtreffen, hebben we hoog ingezet voor de Hollywood Bowl, met orkestrale maestro's als David Campbell en Trevor Rabin. Het resultaat is een filmische viering van Joe's muziek, een bewijs van zijn ongeëvenaarde status in de blues-rock wereld."

Bonamassa's Hollywood Bowl optreden was een "bucket list" gebeurtenis die zijn status als leidend figuur in de moderne blues-rock verder bevestigt. De samenwerking met een volledig orkest, onder leiding van gerenommeerde Hollywood orkestratoren, voegde een ongekende diepte en omvang toe aan Joe's muziek en bood fans een geheel nieuwe manier om zijn catalogus te ervaren. Het project vertegenwoordigt wederom een hoogtepunt in Bonamassa's carrière en omvat de magie van een live optreden waar elke noot resoneert met de energie van een muzikant op het toppunt van zijn kunnen.

Bonamassa's invloed op het bluesrockgenre is onmetelijk. Guitar World heeft hem geprezen als "de grootste bluesgitarist ter wereld", een bewijs van zijn vaardigheid, invloed en rol in het naar de voorgrond brengen van bluesrock. Met een carrière die meer dan drie decennia omspant, heeft Bonamassa voortdurend publiek over de hele wereld geboeid met zijn dynamische live-optredens en muzikaal vernuft.

EU SPRING 2024 TOUR

 • April 4 – London, UK - The Royal Albert Hall
 • April 5 – London, UK - The Royal Albert Hall
 • April 7 - Oostende, BE - Kursaal Oostende
 • April 9 - Koln, DE - Lanxess Arena
 • April 11 - Paris, FR - Palais Des Sport
 • April 12 - Amsterdam, NL - AFAS Live
 • April 13 - Muenster, DE - Messe Und Congress Center
 • April 15 - Leipzig, DE - Arena Leipzig
 • April 17 - Katowice, PL - Spodek
 • April 18 - Berlin, DE – Mercedes Benz Arena
 • April 19 - Vienna, AT – Stadthalle

CD Track list:
1 When One Door Opens Overture
2 Curtain Call
3 Self-Inflicted Wounds
4 No Good Place For The Lonely
5 Ball Peen Hammer
6 The Last Matador Of Bayonne
7 Prisoner
8 If Heartaches Were Nickels
9 The Ballad Of John Henry
10 Twenty-Four Hour Blues
11 Sloe Gin

Vinyl Track list:
A1 When One Door Opens Overture
A2 Curtain Call
A3 Self-Inflicted Wounds
B1 No Good Place For The Lonely
B2 Ball Peen Hammer
B3 The Last Matador Of Bayonne
C1 Prisoner
C2 If Heartaches Were Nickels
D1 The Ballad Of John Henry
D2 Twenty-Four Hour Blues
D3 Sloe Gin

DVD track list
1 Notches
2 The Heart That Never Waits
3 Curtain Call
4 Mind's Eye
5 Questions And Answers
6 The Loyal Kind
7 Known Unknowns
8 Time Clocks
9 Evil Mama
10 Midnight Blues
11 I Didn't Think She Would Do It
12 Just 'Cos You Can Don't Mean You Should
13 Mountain Time
Bonus Features
1 Dust Bowl
2 Band Intros
3 The Ballad Of John Henry

Blu-ray tracklist
1 Notches
2 The Heart That Never Waits
3 Curtain Call
4 Mind's Eye
5 Questions And Answers
6 The Loyal Kind
7 Known Unknowns
8 Time Clocks
9 Evil Mama
10 Midnight Blues
11 I Didn't Think She Would Do It
12 Just 'Cos You Can Don't Mean You Should
13 Mountain Time
Bonus Features
1 Dust Bowl
2 Band Intros
3 The Ballad Of John Henry

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over