Kylie Minogue, Dua Lipa, Stromae e.a. steunen Belgische stichting KickCancer

Vandaag 15 februari, op Wereld Kinderkanker Dag, lanceert KickCancer een grote tombola samen met de meter van de stichting Angèle. In de prijzenpot van Angèle: de Knight piano waarop de zangeres verschillende songs van het album Brol, zoals Ta Reine, componeerde, een gesigneerde Brol La Suite-collector box en een gehandtekend sweatshirt. Dankzij het netwerk van Angèle kan KickCancer ook rekenen op de steun van 19 andere nationale en internationale sterren zoals o.a. Stromae, Damso, Eden Hazard, Kylie Minogue, Christine and the Queens, Dua Lipa, Sofia Coppola en Guillaume Canet. “Dankzij de eerste door Angèle georganiseerde tombola ten gunste van KickCancer en onze geweldige prijzenkast willen we kinderkanker vandaag in de spotlights zetten en stevig strijd blijven voeren tegen het kankermonster”, zegt Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer.

Tijdens de slotceremonie van de RUN TO KICK sponsorloop maakte Angèle al bekend dat ze haar Knight piano ging wegschenken ten voordele van KickCancer. Vanaf vandaag is het eindelijk zover en kunnen mensen hun kans wagen door een lotje voor een van de 22 tombolaprijzen te kopen (€10/stuk). De tombola loopt tot 23 maart.

“Op Wereld Kinderkanker dag geeft Angèle het startschot van de eerste liefdadigheidstombola ten gunste van KickCancer. We rekenen op de interesse en steun van heel veel mensen. De missie van KickCancer is om alle kinderen met kanker beter te helpen genezen. Daarom zetten we in op onderzoek naar innovatieve behandelingen en medicijnen. Iedereen die een biljetje koopt, draagt daaraan bij en maakt kans op fantastische prijzen”, vertelt Delphine Heenen van KickCancer.

KickCancer lanceert op Wereld Kinderkanker dag ook opnieuw haar radio – en digitale campagne met straffe slogans zoals Durven of niet? Zeggen dat je kanker hebt. Want de bewustwording rond kanker bij kinderen is van levensbelang voor alle kinderen die door de ziekte getroffen worden.

Angèle strikt straffe tombolaprijzen

KickCancer is enorm dankbaar voor hoe Angèle zich al sinds 2019 als ambassadrice inzet voor de stichting.

“Ik neem met plezier afscheid van mijn piano als ik daarmee kan helpen in de strijd tegen kinderkanker. De artiesten en beroemde personen die ik heb kunnen optrommelen zijn ook enorm enthousiast om de missie van KickCancer te steunen. Geweldig dat zij zich willen engageren voor een goed doel uit België”, zegt Angèle.

Dankzij Angèle en haar entourage nemen er klinkende namen deel aan de tombola van KickCancer, zowel muzikanten, ontwerpers als filmmakers…

Dua Lipa, Kylie Minogue en Eden Hazard doen mee

In de tombola zitten 22 leuke prijzen van 20 artiesten, onder meer: een platina plaat van Damso, een dubbele platina plaat van Stromae, een setbezoek tijdens de filmopnames van Asterix en Obelix (via Guillaume Canet), een Little Bambino designerhandtas van Jacquemus en een designfauteuil van Pierre Paulin.

Ook prijzen van Chanel, Kylie Minogue, Christine and the Queens, Dua Lipa, Clara Luciani, Eden Hazard, Julien Doré, Leos Carax, Pierre Niney, Pomme, Riad Sattouf en de fotografen Pierre et Gilles zullen in de tombola verloot worden.
De fondsen die KickCancer met de tombola kan inzamelen zullen besteed worden aan de financiering van Europese onderzoeksprojecten die toegespitst zijn op kinderkanker en het Belgische deel van Europese klinische proeven in de acht Belgische centra voor pediatrische oncologie.

Tombola gaat live op 15/02

Voor de technische kant van de tombola kan KickCancer rekenen op de expertise van het solidariteitsplatform NAOJO.

"We zijn erg enthousiast om KickCancer te ondersteunen via ons solidariteitsplatform NAOJO. Dankzij het genereuze engagement van Angèle kunnen we uitzonderlijke ervaringen en prijzen verloten. Deelnemen is zeer eenvoudig en kan vanaf 10 euro. Zo kan KickCancer innovatief onderzoek naar betere behandelingen voor kinderen met kanker blijven steunen », zegt Patrick Dumont, oprichter van Naojo.

Alle praktische informatie over de KickCancer-tombola en de NAOJO-pagina waarop de lotjes gekocht kunnen worden staat vanaf 15/02 op de website Naojo.com

KickCancer is een stichting van openbaar nut die nauw samenwerkt met het KickCancer Fonds, een Fonds voor onderzoek in pediatrische oncologie, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Website KickCancer: https://kickcancer.org/nl/
Website NAOJO: Naojo.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: