Vandaag is het zover de Kids awards worden uitgereikt in Oostende. De productie liet de show wel met een half uur vertraging starten wegens een half lege zaal. Na dit probleem te hebben opgelost kon de show toch van start gegaan.

De allerkleinste onder ons mochten de awards dicht bij het podium meemaken want voor hen was er een speciaal zitkussen voorzien waar ze de show konden meemaken.

De Ketnetband mocht de spits afbijten op de Kids Awards. Nadien was het de beurt aan de eerste award. De eerste award was voor beste website. Die prijs viel de beurt aan www.ketnet.be. Na beste website was het de beurt aan het beste boek dat in de prijzen viel. De award ging zoals verwacht naar Harry Potter voor zijn boek "de halfbloed prins". Tussen die awards door mocht Wouter zijn big brother lied “Freefall” komen zingen.

Kaye Styles stelde woensdag nog zijn album voor en stond nu op het podium van de Kids awards waar hij zijn nummer Profile nog eens mocht brengen voor de uitzinnige kids.

Als 3de award was het de beurt aan de award voor beste strip en die ging naar FC de kampioenen. De beste game ging naar ketnet Kick die onder andere FIFA 06 en SIMS.

Nadien mocht Lindsay onze eurosong for kids deelneemster haar "Mes Rêves” komen zingen. Tijdens het optreden van Max nadien, zaten ze met een probleem, was het Max zijn stem die in overgang is of was het de micro die zoemde? Wie vertelt het ons?

Maar intussen zitten we al aan de 5de award. Die voor beste Tv-programma. De award ging zoals natuurlijk naar Spring. Brahim mocht zijn POWER brengen en de award voor beste film ging verrassend naar Harry Potter die toch de Belgische Buitenspel film versloeg.

De award voor beste muziek ging naar Spring. Spring versloeg ondermeer Belle Perez en Pim. Onmiddellijk daarna mocht Spring het podium op voor hun optreden.

De award van spetter van het jaar is Tom Boonen geworden. Een verassing is dit niet want Boonen wint dit jaar alles wat er te winnen valt. Op dit moment rijdt Boonen nog in Parijs Roubaix maar kreeg vorige week na de ronde van Vlaanderen zijn Award al overhandigd.

Katerine mocht tussen de 2de hoofdacts haar optreden afwerken. De laatste award was deze van griet van het jaar. Die zoals iedereen verwacht ging naar Kim Clijsters. Ze versloeg onder andere Belle Perez, Natalia en Katerine. Als afsluiter van de Kids awards 2006 mocht Gene Thomas opdraven. Gene zorgde voor een waardige afsluiter van de kids awards.

De grootste klucht kwam er eigenlijk voor de pers want die mocht de show enkel bijwonen vanuit een apart lokaal, nochtans hadden ze de volledige pers uitgenodigd. Enkel de organiserende krant was welkom in de zaal. Gevolg weinig of geen foto's de komende dagen van dit evenement dat wij zeer spijtig vinden en waar wij ons nogmaals voor willen excuseren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: