Voor het eerst brengt Kinepolis live dansvoorstellingen van het Nederlands Dans Theater (NDT) rechtstreeks op groot scherm in zeven steden. Op 31 mei start om 19u30 de eerste live-vertoning van Move to Move (NDT1), rechtstreeks uit Den Haag met aansluitend een balletvertoning van de Zweedse choreograaf Alexander Ekman (Left Right Left Right, dat vooraf werd opgenomen). Het Nederlands Dans Theater heeft wereldwijd een uitstekende reputatie. Deze nieuwe culturele vertoningen sluiten dan ook perfect aan bij het reeds uitgebreide aanbod in opera, ballet, theater, musical en klassieke concerten, waarmee Kinepolis haar doelpubliek wil vergroten.

Dank zij deze unieke eerste live uitzending van de dansvoorstelling Move to Move op 31 mei krijgen pers en publiek de kans om de neo-klassieke balletvoorstellingen van het NDT te ontdekken of te herontdekken. Met behulp van een groot scherm en 6 HD - camera's wordt de meeslepende choreografie van vijftig wereldvermaarde dansartiesten van over de hele wereld van dichtbij vastgelegd.

Het Nederlands Dans Theater werd opgestart in 1959 en staat hoog aangeschreven op internationaal niveau. Hun voorstellingen zijn origineel, gedurfd, afwisselend, indringend, grappig en visueel onweerstaanbaar. De voorstellingen zijn steeds onmiddellijk uitverkocht. Door de projectie op groot scherm, wordt dans toegankelijker voor een nieuw publiek. De dansers staan aan de top van hun danscarrière en weten het repertoire van het gezelschap als geen ander over te brengen op het publiek.

Het NDT 1 brengt een parel van een voorstelling, dat zowel de liefhebbers van hedendaagse dans zoals Rosas, maar ook van populaire balletvoorstellingen en 'So you think you can dance' -spektakels kan bekoren. Het programma Move to Move bevat het wereldwijd bewonderde werk Silent Screen van de beroemde huischoreografen Paul Lightfoot en Sol. Nooit eerder maakten Sol León en Paul Lightfoot een stuk van deze lengte, 45 minuten, en zelden was het resultaat zo meeslepend en uitgebalanceerd. Silent Screen is op abstracte en toch emotionele muziek van Philip Glass. Het begint met een fascinerend duet. De dansers laten harmonie en geluk zien. Totdat de sfeer verandert... Ondanks het hoge technische gehalte van de dans, verwijst het ballet naar grote levensthema's en heeft het een diepe, emotionele lading.

NDT 1 zal uitgezonden worden in de volgende Kinepolis- bioscopen: Kinepolis Hasselt, Kinepolis Gent, Kinepolis Antwerpen, Kinepolis Brussel, Kinepolis Imagibraine, Kinepolis Leuven, Kinepolis Brugge.

Meer info en tickets op kinepolis.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: