Dat je voor de beste filmbeleving bij Kinepolis moet zijn, is geweten. Maar dat je er ook kunt proeven van theater, ballet, opera, dans en klassieke muziek is soms nog een verborgen troef voor echte cultuurliefhebbers. Daarom zet Kinepolis in op meer cultuur via de lancering van 'Cultuur in de Cinema'. Www.kinepolis.be/cultuur biedt een volledig overzicht van het culturele aanbod van Kinepolis. Opera, ballet, theater, dans, klassieke muziek en film vormen de 6 culturele pijlers van de nieuwe landingspagina.

Cultuur van wereldniveau binnen handbereik en betaalbaar voor iedereen. Zo kan je 'Cultuur in de cinema' het best omschrijven. Kinepolis zendt sinds 2007 topvoorstellingen uit het buitenland live en in HD uit op haar grote cinemaschermen.

Kinepolis is daarmee niet aan haar proefstuk toe: de voorbije jaren boekten 'Opera in de cinema', 'Ballet in de cinema' en 'Theater in de cinema' schitterende resultaten. Maar liefst 62.000 cultuurliefhebbers vonden tijdens het vorige seizoen 2011-2012 de weg naar Kinepolis. Daarom voegt Kinepolis dit jaar ook moderne dans en klassieke muziek toe aan de cultuurlijst. Behalve de New York Metropolitan Opera, het Bolshoi Ballet van Moskou en het National Theatre van Londen zullen nu ook het Nederlands Dans Theater uit Den Haag en The Berliner Philharmoniker uit Berlijn met Kinepolis samenwerken. Op het culturele platform vind je vanzelfsprekend ook film als 7de kunst terug.

Wie al lang zin had om eens een avondje opera uit te proberen of een moderne dansvoorstelling mee te pikken, kan dat voordelig, comfortabel en in de beste omstandigheden in een bioscoopzaal van Kinepolis. De ideale manier dus om je cultuurgrenzen wat te verleggen en eens van iets compleet nieuws te proeven.

Deze bekende stukken bijten de spits van het nieuwe seizoen 2012-2013 af:
*Opera: "L'Elisir d'amore" (Gaetano Donizetti) op 13 oktober 2012
*Ballet: "La Sylphide" op 30 september 2012
*Theater: "The curious incident of the dog in the night-time" op 6 september 2012
*Dans: "An evening with Kylián, Inger & Walerski" op 15 november 2012
*Klassiek: "Russian Rhythms" - Stravinsky, Rachmaninov op 9 november 2012

Cultuurliefhebbers worden vooraf onthaald met een glaasje cava , krijgen een introductie bij de voorstelling en een blik achter de schermen, met live interviews met de cast en crew. Met de kwalitatieve Kinepolis Cultuurgids, die elke cultuurbezoeker gratis ontvangt, kan je je perfect verdiepen in de diverse culturele voorstellingen.

Ontdek het volledige cultuuraanbod van Kinepolis op www.kinepolis.be/cultuur of kom de sfeer opsnuiven aan de Kinepolis-stand op de Cultuurmarkt Gent op 15 september.
De ticket- en abonnementenverkoop voor 'Cultuur in de cinema' staat open.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: