Kinepolis last vanaf vandaag in al haar Belgische bioscopen vertoningen om 21u in. Zo wil Kinepolis -in het teken van haar service en flexibiliteit- tegemoet komen aan de vraag van menig filmliefhebber.

Na een testperiode in Brussel, Antwerpen en Luik, heeft Kinepolis besloten om de programmatie van 21u-voorstellingen nationaal uit te breiden naar al haar bioscoopcomplexen. Het avondblok in de week, van maandag tot en met donderdag, krijgt er dus, naast de gebruikelijke programmering van 20u en 22u30, overal een extra voorstelling bij.

Zo kan iedereen die door werk, huishoudelijke taken of verkeer niet tijdig om 20u in de bioscoop geraakt, alsnog een filmpje meepikken om 21u. "In alle Kinepolis-bioscopen (Kortrijk, Brugge, Gent, Hasselt, Imagibraine, Antwerpen, Brussel, Oostende en Luik) zullen films om 21u vertoond worden. We willen zo inspelen op op het specifieke leefpatroon van onze bezoekers, zodat mensen op een ontspannen manier een avondje cinema kunnen beleven.", aldus Didier Lombaert, programmatieverantwoordelijke van Kinepolis België.

Uit recent marktonderzoek bleek namelijk dat bepaalde doelgroepen, met name tieners en families, vaak de voorkeur geven aan films om 20u (of vroeger), terwijl professioneel actieve groepen en studenten makkelijker kiezen voor films die om 21u starten.

In Kinepolis Leuven gaat men vanaf 18 april nog een stapje verder. In deze bruisende studentenstad wil Kinepolis met haar beperkt aantal zalen (7) zoveel mogelijk inspelen op de wensen van de Leuvense cinefiel. Er zullen geen vaste vertoningsblokken meer zijn, maar elke film zal starten wanneer de vorige gedaan is. Elke 20 minuten begint een nieuwe film. Op deze manier wil Kinepolis Leuven een uitgebreider assortiment van films en een maximale spreiding van het aantal vertoningsuren voorstellen, waardoor zij zich flexibeler kan opstellen naar studenten en Leuvenaars toe.

De programmatie van Kinepolis België is terug te vinden op website www.kinepolis.be en kan ook steeds geraadpleegd worden via de Kinepolis iPhone, iPad en Android apps.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: