Na de iPhone-applicatie lanceert Kinepolis Group nu ook een internationale mobiele bioscoopapplicatie voor Google Android.  Het initiatief van Kinepolis is een nieuwe stap in de mobiele dienstverlening voor filmliefhebbers. De groep komt hiermee tegemoet aan de opmars van Googles mobiele besturingssysteem.

In mei 2010 al lanceerde Kinepolis de iPhone-applicatie. Met succes, want op het einde van het jaar telde de Kinepolis-app internationaal al 90 000 downloads, waarvan 65 000 in België alleen.  Ondertussen won Android terrein in een razend tempo. Het open source platform wordt door toestelfabrikanten zoals onder andere HTC, Samsung, LG, Sony Ericsson en Motorola als besturingssysteem gebruikt op verschillende van hun smartphones.

In the Pocket, één van de toonaangevende mobiele ontwikkelaars in België, creëerde de applicatie. Qua uitzicht en functionaliteit ligt de app in de lijn van de bestaande iPhone-applicatie, ontwikkeld door het Leuvense Boondoggle. De app wordt ondersteund door Android-toestellen met OS 1.6 of hoger.

Dit is allerminst het laatste hoofdstuk van de mobiele ambities van Kinepolis. De groep onderzoekt de mogelijkheid om de applicatie uit te breiden met ticketingfunctionaliteit. Daarnaast werken Kinepolis en In the Pocket druk aan een Kinepolis iPad-applicatie. Deze tablet-app is heel anders opgevat dan de smartphone-applicaties en sterker gericht op entertainment en beleving.

Kinepolis is de eerste bioscoopgroep in België die deze apps op de markt brengt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: