Vanaf morgen 25 februari vertoont Kinepolis Group opnieuw de film Koko Flanel in zijn Antwerpse vestiging, Metropolis. Aanleiding van deze herlancering is de recentelijke onttroning van Koko Flanel (1990, Stijn Coninx) door Loft (2008, Erik Van Looy) als meest bekeken Vlaamse film ooit.

Met 1 082 480 bezoekers kraakte Loft op 18 februari 2009 immers het record van 1 082 000 bezoekers dat gedurende 19 jaar op naam stond van Koko Flanel.

Maar de wedren is nog niet afgelopen. Loft draait nog steeds met succes in de Belgische bioscoopzalen, en vanaf morgen onderneemt ook Koko Flanel een moedige poging om zijn eer te verdedigen. Kinepolis wil zijn Vlaamse filmliefhebbers immers de kans bieden om de jarenlange nummer 1 (opnieuw) te ontdekken.

Om de spanning (met een knipoog) op te voeren, zal ook een teller geplaatst worden op de website van Kinepolis. Geïnteresseerden kunnen er een dagelijkse update vinden van het aantal verkochte filmtickets voor beide titels. "Koko Flanel" zal gedurende minimaal 1 week (25 februari - 3 maart) dagelijks om 20.00u op het grote scherm van Metropolis vertoond worden.

Over Koko Flanel
Op zijn sterfbed vraagt pa Smellekens aan zijn zoon Placide (Urbanus) om te trouwen en kindjes te krijgen. Placide heeft echter een probleem: hij vindt zichzelf een lelijkerd en wil alleen met een hele mooie vrouw trouwen. Bij het zoeken naar zo'n echtgenote zal zijn broer Azère hem bijstaan. Op een dag loopt Placide als een hond in een kegelspel door een fotosessie voor een modereportage. Daar ontmoet hij de knappe Sarah, in wie hij de vrouw van zijn dromen herkent. Toevallig staat Placide mee op de afgewerkte modeaffiche en wonder boven wonder blijkt het publiek buitengewoon enthousiast over die rare snuiter op de foto. Dat is Madame Germaine, de manager van een modellenbureau, niet ontgaan. Ze ziet wel wat in Placide als fotomodel...

Over Loft
Loft vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen die in het grootste geheim een loft delen waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten...

Meer info: www.kinepolis.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: