Een goede film meepikken en lekker eten. is twee maal genieten. Kinepolis verenigt deze mooie momenten in één boek: 'Het Filmkookboek'. Een bron van inspiratie in de keuken en een must-have voor elke filmliefhebber, boordevol kijk- en eetgenot.

Eten speelt een belangrijke rol in films, soms zelfs de hoofdrol zoals in 'Chocolat' en 'Ratatouille'. Het helpt een sfeer te creëren, culturele identiteit te scheppen en inspireert de filmliefhebber om zelf ook aan de slag te gaan. Dat heeft Kinepolis goed begrepen. Op 27 september 2011 pakt de bioscoopgroep uit met een uniek filmkookboek. Daarmee wil Kinepolis vooral (maar niet uitsluitend) het jonge publiek aanzetten om creatief, lekker en filmisch te koken.

De tofste en meest memorabele foodscènes uit bekende films werden voor het eerst samengebracht. Het kookboek is leuk om in te kijken en prikkelend voor de smaakpapillen. De heerlijke recepten worden bovendien gekruid met pittige wist-je-datjes en anekdotes over de film. Kortom, een geslaagde vervanging voor de snelle take-away of het blikje soep.

Films met onvergetelijke scènes waarin gegeten en gedronken wordt, vormden de basis voor dit kookboek. Na 'Pulp Fiction' is het eten van een hamburger met een vanille-milkshake nooit meer hetzelfde en de dames van 'Sex & the City' maakten de cosmopolitan cocktail onsterfelijk. De eeuwig hongerige Homer Simpson die een moord zou begaan voor een heerlijk vette donut, en welke scène herinnert u zich nog uit 'When Harry met Sally?' Juist. 'Het Filmkookboek' vertelt hoe deze gerechten zelf klaar te maken.

'Het Filmkookboek - Legendarische Films en hun Gerechten' wordt uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts in samenwerking met Kinepolis Group. Het boek is vanaf 27 september te koop voor €19,95: online, in de boekhandel en natuurlijk in de selfservice-shops van iedere Kinepolis-bioscoop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: