Extra bulletin. Omdat het kan. Omdat Kings of Leon hun komst naar het festival op donderdag 29 juni hebben bevestigd. En dat stemt blij. Het lijstje topnamen voor Rock Werchter 2017, dat plaatsvindt van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli, groeit gestaag. Een overzicht: Kings of Leon en Arcade Fire spelen op donderdag 29 juni, Radiohead op vrijdag 30 juni, Blink-182, Linkin Park en System Of A Down op zaterdag 1 juli. Foo Fighters sluiten het festival op zondag 2 juli af. Snel meer.

De Followills zijn de koninklijke familie van Werchter. De broers Caleb, Jared en Nathan Followill en hun neef Matthew komen bijzonder graag naar het Festivalpark. Op hun zevende album ‘WALLS’ (2016) vinden Kings Of Leon de perfecte balans tussen het bevlogen garagegroepje uit de begindagen en de stadionrock die wereldsterren van hen heeft gemaakt. Hun verhaal is een parabel. De vier groeien op in een strikt religieuze omgeving in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Rock’n’roll is des duivels en wordt daarom hun manier om te rebelleren. Dat heilige vuur leidt tot evergreens als ‘Sex On Fire’, ‘Use Somebody’ en ‘Waste A Moment’. De roem begint in Europa en voert zo terug naar huis. ‘WALLS’ is pas de eerste Amerikaanse #1 voor de groep. De titel is trouwens een letterwoord voor We Are Like Love Songs. Dat zijn vijf lettergrepen, net als de vorige zes albums…

Tickets voor Rock Werchter 2017 zijn te koop via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Ticketinfo evenals allerhande festivalinformatie van praktische aard is te vinden op rockwerchter.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Werchter
Datum: 
29 juni - 3 juli 2017
Locatie: 
Festivalpark Werchter

Reservatie:

Meer over