Kodaline heeft de video bij hun jongste single onthuld. En opnieuw zijn de Ieren erin geslaagd ons te ontroeren met de nostalgie en zachtheid waarvan ze hun handelsmerk gemaakt hebben. Het nieuwe nummer is een voorsmaakje van een nieuwe plaat én bijbehorende tournee, die op 8 november halt houdt in de Brusselse AB.

Het viertal kenmerkt zich door een ontroerende en oprechte eenvoud. Ze profileren zich niet alleen als ‘Four lads from Dublin that play music’, ze zijn het ook echt. De heldere stem van Steve Garrigan gaat door merg en been en de melodieën van Kodaline zijn onweerstaanbaar. Met amper twee albums op zak, heeft de band al een indrukwekkend lijstje aan internationale hits verzameld, denk maar aan “All I Want” , “One Day”, “Love Like This” en “High Hopes”. Geïnspireerd door grootheden als Mumford & Sons en Coldplay, weet Kodaline al snel een eigen sound te ontwikkelen. Dat blijkt duidelijk uit albums ‘In A Perfect World’ (2013), waarvan meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank gingen, en ‘Coming Up For Air’ (2015). Ook op het podium weten ze te overtuigen en dit zowel op festivals (Pukkelpop, Pinkpop) als indoor (Trix, Bota, AB). En dit alles terwijl ze de views op YouTube opstapelen, met recentelijk nog de monsterhit ‘Raging’, een goddelijke samenwerking met Kygo.

Vandaag staan Steve Garringan (zang), Mark Prendergast (gitaar), Jason Boland (bas) en Vinny May (drums) aan de vooravond van de release van hun derde album. De nieuwe Kodaline kwam tot stand dankzij de medewerking van een heel aantal artiesten en producers, waaronder Wayne Hector, Jonny Coffer (Beyonce, Emeli Sande, Naughty Boy) en Two Inch Punch (Rag’N’Bone Man, Sam Smith).

Morgen maakt de band zijn opwachting op de festivalweide van Werchter en in de herfst keren de Ieren terug

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kodaline
Datum: 
Woensdag 8 november 2017
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over